Jorge Vilda arribant a l'Audiència Nacional, aquest dimarts (EFE/Javier Lizón)

Jorge Vilda nega coaccions a Jennifer Hermoso però admet que va parlar amb el germà

Vilda i Rubén Rivera, director de Màrqueting de l'RFEF, han declarat a l'Audiència Nacional com a investigats arran del petó forçat a la jugadora durant el Mundial de futbol
Redacció Actualitzat
TEMA:
Luis Rubiales

L'exseleccionador de futbol femení Jorge Vilda ha negat aquest dimarts davant el jutge de l'Audiència Nacional que coaccionés la jugadora Jennifer Hermoso perquè tragués importància al petó forçat que li va clavar Luis Rubiales a l'entrega de trofeus del Mundial de Sydney, el passat mes d'agost.

Segons fonts jurídiques, Vilda ha reconegut que es va acostar a parlar amb el germà de la jugadora a l'avió que els tornava cap a Espanya, però ha negat que rebés cap instrucció de ningú per fer-ho ni que pressionés la família o l'entorn d'Hermoso perquè diguessin que el petó havia estat consentit.

L'exseleccionador ha assegurat que no va presenciar l'incident que tothom va veure en directe però que sí que va notar un canvi en l'ambient entre el camp i l'avió, on la situació s'havia enrarit. Vilda ha assegurat que va ser per aquest ambient enrarit i perquè aprecia molt la jugadora, que va voler parlar amb el germà de Jennifer Hermoso, a qui va proposar que la futbolista expliqués la seva versió dels fets en públic per mirar "de fer baixar el suflé".

La declaració de Vilda, que va ser destituït el passat 5 de setembre, ha durat dues hores.

La compareixença de Jorge Vilda davant la justícia s'ha fet l'endemà que s'hagi filtrat a la premsa la declaració que va fer Jennifer Hermoso davant la Fiscalia. Hermoso va confirmar que el petó no havia estat consentit, que va rebre pressions per comparèixer al costat de Rubiales i que "no es va sentir respectada" per l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol.

En la seva declaració, Hermoso també hauria confirmat que Vilda rondava per l'avió intentant parlar amb la seva família fins que va trobar el seu germà despert i es va posar a parlar amb ell.


Rivera també nega els càrrecs

Aquest dimarts també ha comparegut davant la justícia el director de Màrqueting de l'RFEF, Rubén Rivera, que igualment ha negat que participés en les coaccions que investiga el titular del jutjat central d'instrucció número 1, Francisco de Jorge.

Rubén Rivera, que també està investigat per coaccions, ha declarat a l'Audiència Nacional aquest dimarts (EFE/Javier Lizón)

En la seva declaració, Rivera hauria explicat que part de la seva feina és traslladar la informació de la federació a les jugadores, i ha negat que parlés amb Rubiales sobre aquest afer o que l'expresident de la federació li donés instruccions de cap tipus sobre el cas.

Rivera ha explicat que es va traslladar a Eivissa, on les jugadores van celebrar la seva victòria al Mundial, per ajudar-les en qualsevol encàrrec que els pogués fer falta, com la compra de banyadors o d'entrades per a discoteques. 

L'encara director de Màrqueting de la federació, que ha negat que pressionés Hermoso, ha reconegut que es va acostar a la jugadora per dir-li que li havien trucat i que estigués pendent del telèfon. També ha confirmat que va parlar amb una de les seves amigues, però ha dit que va ser només de qüestions logístiques. En aquesta conversa, Rivera hauria intentat que l'amiga convencés Hermoso perquè parlés amb el director de la selecció masculina de futbol, Albert Luque, que també va anar a Eivissa, una conversa que no es va arribar a materialitzar.

Rivera ha explicat que Luque era a Eivissa perquè és amic de Jennifer Hermoso. Rubén Rivera hauria aportat al cas diversos missatges de WhatsApp intercanviats amb les jugadores de la selecció espanyola.

L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales està sent investigat per agressió sexual i coaccions a Jennifer Hermoso. L'Audiència Nacional també investiga Jorge Vilda, Rubén Rivera i el director de la selecció masculina, Albert Luque, per un presumpte delicte de coaccions.

Luque també estava citat a declarar avui, però va demanar un ajornament.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual Luis Rubiales
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut