Jorge Ignacio Palma, culpable de matar Marta Calvo, Lady Marcela i Arliene Ramos

El jurat popular declara culpable Jorge Ignacio Palma i ara la magistrada haurà de pronunciar-se sobre els delictes i les penes
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judicial

Després de cinc dies de deliberacions, el jurat popular ha declarat Jorge Ignacio Palma culpable de la mort de Marta Calvo, Lady Marcela i Arliene Ramos. També el troben culpable de l'intent de matar sis dones més i de l'abús sexual a una setena.

Els nou membres del jurat, set dones i dos homes, consideren que ha quedat provat, durant el mes de judici, que l'acusat introduïa cocaïna d'alta puresa a la vagina i l'anus d'aquestes dones, la majoria prostitutes, fet que hauria causat la mort de tres d'elles i lesions a les altres.

El veredicte l'han llegit aquest divendres a dos quarts de sis de la tarda a la Ciutat de la Justícia de València.

En el cas de Marta Calvo, el jurat diu que Palma va actuar per sorpresa i que la víctima no va tenir possibilitat de defensar-se. Consideren provat que li va provocar una intoxicació de cocaïna com a acte de "dominació masclista".

També destaquen que va fer desaparèixer el cos de la víctima i que va provocar angoixa a la família. A més, tant en el cas de Calvo com en la resta, consideren que l'acusat era conscient dels seus actes.

Per tot plegat, el jurat s'oposa a qualsevol benefici penitenciari i fins i tot a la possibilitat de demanar l'indult.

Palma, conversant amb la seva advocada durant una de les sessions del judici

Els membres del jurat han hagut de respondre a un qüestionari de 700 preguntes.

Ara la magistrada del cas haurà de pronunciar-se sobre els delictes i les penes. La Fiscalia demana a Palma 120 anys de presó, i les acusacions particulars, la presó permanent revisable.

Palma havia anat a judici per una trentena de delictes: contra la vida de tres dones, contra la llibertat sexual de deu dones, contra la salut pública i contra la integritat moral dels pares de Marta Calvo.


Mateix modus operandi amb altres víctimes

El 7 de novembre de 2019 Marta Calvo va desaparèixer a la localitat de Manuel, a la Ribera Alta, després de citar-se amb Palma a través de les xarxes socials. La noia va enviar un whatsapp a la seva mare amb la ubicació d'on havia quedat, fet que va facilitar les investigacions un cop constatada la seva desaparició.

Gairebé un mes després de l'assassinat, Jorge Ignacio Palma, de 38 anys, amb antecedents delictius, es va presentar davant la Guàrdia Civil de Carcaixent per entregar-se.

Segons la Fiscalia, Palma tenia un mateix modus operandi amb totes les víctimes: els introduïa boletes de cocaïna a la vagina, un fet que va acabar propiciant la mort de Calvo, de Lady Marcela Vargas i Arliene Ramos i també va causar lesions a 7 noies més.

ARXIVAT A:
Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut