Jordi Pujol assegura que posa "la mà al foc per la gran majoria" de la seva família

L'expresident ha dit que no és un corrupte i que no s'ha embutxacat diners i que afronta el judici amb fortalesa i esperança

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol assegura que no va cobrar mai comissions. Ho ha dit en la primera entrevista a mitjans que concedeix des que va esclatar el cas Pujol.

Pujol, en una entrevista a SER Catalunya, ha dit que ha respost que "és clar que em dol que em diguin corrupte" i ha afegit que "el que és important és que no cobris ni una pesseta. Jo no ho he fet". Ara bé, no ha estat tan contundent quan ha parlat de la resta de la seva família:

"Alguna persona pot fer alguna cosa, no tot ha anat prou bé, ja ho admeto, però per la gran majoria de la meva família posaria la mà al foc. Ni jo, ni en general els meus fills, no hem prevaricat ni res d'això"

Jordi Pujol i la seva família estan a l'espera de judici acusats dels delictes d'organització criminal, blanqueig de capitals, frau fiscal i falsedat documental. Entre els que aniran a judici a l'Audiència Nacional, el fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, i la seva exdona són els que tenen la pena més alta.

Sobre el judici que té pendent, n'ha parlat com "una cosa que li cau a sobre" i que ho afronta "amb fortalesa i esperança". Justament, ha anunciat que té a punt un nou llibre que es titularà "Entre el dolor i l'esperança".

Pujol, que té 92 anys, ha estat entrevistat per Josep Cuní el dia que el periodista s'ha acomiadat dels micròfons de la Ser.


Un país "trist"

Sobre la situació que viu Catalunya, l'expresident ha dit que "el país està trist, hi ha desori".

Jordi Pujol no ha volgut anar gaire més enllà a l'hora de valorar l'actualitat: "No vull ser crític amb ningú", ha dit, i ha volgut ser optimista amb el futur:

"Políticament, és evident, no acabem de funcionar bé, i Espanya te una actitud molt negativa, però això ho hem de superar i espero que ho superarem."

"Tenim un país desendreçat", ha afegit.

Pujol s'ha definit com "un nacionalista des dels 14 anys" i que no ha estat independentista. "Hem estat defensors de la identitat de Catalunya, però sempre havíem pensat que això es podia fer dintre de l'Estat espanyol", ha dit.

 

ARXIVAT A:
Jordi Pujol
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut