Està declarat bé cultural d'Interès Nacional per la Generalitat i es va construir al segle XII (Antoni Grífol)

Joies arquitectòniques en venda: ara, un castell a la Segarra per 1,6 milions

A Catalunya estan a la venda més d'una desena de castells que compten amb el distintiu de bé cultural d'interès nacional

"Espectacular castell històric amb encant", és el reclam de l'anunci del castell de Fonolleres, a la Segarra. Un edifici medieval del segle XII que han posat a la venda al portal immobiliari Idealista. El preu: 1,6 milions d'euros. 

Segons l'anunci del portal, la propietat compta amb una superfície construïda de 1.000 m², una finca total de 2.775 m² i està equipada, moblada i decorada amb diverses habitacions i banys.
 

Una de les façanes del castell de Fonolleres (Antoni Grífol)

Les primeres referències que es tenen d'aquest edifici daten de l'any 1113. Es tracta d'un castell medieval que va pertànyer a diverses cases, entre les quals les de Cervera (segle XII), Satorre (s. XIV-XV), Ivorra (s. XV), Pocurull (s. XVII) i Duran i Cerdà (s. XIX), fins que va passar a mans dels propietaris actuals.

Ara, aquest castell, declarat bé cultural d'interès nacional, s'utilitzava com un allotjament de turisme rural, però tal com ha avançat el diari Segre, els propietaris es jubilen i han decidit posar-lo a la venda. 

Més d'una desena de castells en venda a tot Catalunya

Aquest no és l'únic castell que s'ha posat a la venda en els darrers anys. De fet, si es fa una cerca per diferents immobiliàries que es dediquen a la venda d'habitatges exclusius o de luxe es poden trobar grans perles arquitectòniques, catalogades bé cultural d'interès nacional. 

És el cas del Castell de Perafita, al Lluçanès. Un castell d'estil francès, construït a finals del segle XIX seguint esquemes neomedievals, que es va fer on hi havia el mas Puig, documentat des del segle XIII. Es ven per 1,65 milions. 

També el Castell de Palmerola, a les Lloses, al Ripollès, una joia arquitectònica del segle XII, que inclou set masies en diferents estats de conservació, prats de pastura i boscos i que manté elements originals de la seva construcció. En aquest cas, es ven per 1,5 milions. 

El Castell de  Palmerola està construït l'any 1227 (Jordi Domènech)

A Girona també hi ha a la venda diferents castells amb història. Un palau als afores de Salt, que data del segle XIV. També un altre a la Selva, d'estil modernista construït el 1894. I un altre a l'Alt Empordà, documentat del 1265 i que es ven per més de 3 milions d'euros. 

A la zona de Lleida, també es pot adquirir El Palauet de la Muralla, una mansió senyorial situada al centre de Balaguer, la Torrassa medieval a Talarn amb un preu 700.000 euros o la casa fortificada a l'entrada d'Unha, del segle XVI i d'estil gòtic. 

La biblioteca del Palauet de la Muralla, a Balaguer (Mtataret)

Les immobiliàries venen aquests grans edificis històrics per a ús privat, però també per fer-hi esdeveniments o convertir-los en allotjaments turístics

Tots estan catalogats com a bé cultural d'interès nacional, una categoria de protecció legal dels béns més rellevants del patrimoni cultural català. 

ARXIVAT A:
PatrimoniHabitatge
Anar al contingut