Joe Biden, en una compareixença aquest dimarts (Reuters/Elizabeth Frantz)

Joe Biden hauria dit a un col·laborador que dubta si continuar la cursa presidencial dels EUA

Segons el The New York Times, el president creu que la seva campanya podria ser "insalvable", però la Casa Blanca ja s'ha afanyat a desmentir-ho

RedaccióActualitzat

Podríem estar al davant d'un gir total de timó a la campanya per les eleccions nord-americanes, amb la possible decisió de Joe Biden de renunciar a repetir com a candidat del Partit Demòcrata.

Segons avança el The New York Times, el president Joe Biden --de 81 anys-- hauria comunicat a un estret col·laborador que la seva campanya per continuar a la Casa Blanca podria ser "insalvable" si no pot "convèncer el públic" que és apte per al lloc.

La conversa amb el seu col·laborador sobre el seu futur a la cursa presidencial és el primer indicatiu que Biden estudia seriosament si es pot recuperar de la imatge que va donar durant el primer debat amb Donald Trump a Atlanta.

Fins ara, Biden s'havia mantingut ferm públicament en les seves intencions de continuar amb la campanya per la reelecció a la presidència dels EUA. També quan van començar a sorgir les primeres crítiques des de dins del seu propi partit, preocupats pel paper que va fer durant el debat de la setmana passada.

The New York Times no revela la identitat del col·laborador, que hauria subratllat que el candidat demòcrata "encara està profundament immers en la lluita per la reelecció", i entén que les pròximes aparicions televisives i actes públics són crucials. A l'agenda dels pròxims dies, Biden hi té una entrevista divendres a ABC News i mítings a Pensilvània i Wisconsin, dos dels estats clau a les eleccions del 5 de novembre.

Un alt assessor de Biden, que també ha parlat amb la condició de l'anonimat, hauria afirmat que el president és "molt conscient del desafiament polític al qual s'enfronta".


Biden admet que "gairebé es queda adormit" durant el debat

Biden ha estat durament criticat per la seva actuació al debat amb Trump, dubitatiu en algunes ocasions i on va arribar a mostrar dificultats per concloure algunes de les seves frases, un fet que ha augmentat els dubtes entre el Partit Demòcrata i els seus votants sobre la seva capacitat per continuar governant.

El president va admetre aquest dimarts que "gairebé es queda adormit" en el debat amb Trump, i va atribuir el seu cansament al viatge que va fer fa pocs dies per Europa, a Itàlia per la cimera del G7 i a França pels 80 anys del desembarcament de Normandia.


La Casa Blanca ho nega

Després de les informacions publicades per The New York Times, el govern nord-americà ha respost a través d'Andrew Bates, subsecretari de Premsa adjunt de la Casa Blanca i assistent adjunt del president.

En una piulada a la xarxa social X ha assegurat que les afirmacions del col·laborador que ha parlat amb la premsa són "totalment falses", i ha expressat que si el rotatiu novaiorquès els hagués donat "més de set minuts" els ho haurien pogut dir abans de publicar-ho.


Reunió amb càrrecs demòcrates

Abans de la revelació del The New York Times, Biden tenia prevista una trobada aquest dimecres amb governadors i congressistes demòcrates per mirar de tranquil·litzar-los sobre les seves capacitats per continuar amb la campanya.

Durant el cap de setmana, el president nord-americà va tenir una conversa amb la seva família per "reflexionar" sobre el seu futur després del debat amb Trump. Al conclave dels Biden hi havia la seva dona Jill, els fills i els nets, que el van animar a continuar amb la campanya electoral.

 

 
ARXIVAT A:
Estats UnitsJoe BidenEleccions Estats Units 2024
Anar al contingut