L'actor Joaquin Phoenix abandona la seva nova pel·lícula abans de començar a rodar
L'actor Joaquin Phoenix abandona la seva nova pel·lícula abans de començar a rodar (Europra Press/Kevin Sullivan)

Joaquin Phoenix planta el seu nou film a només cinc dies de començar el rodatge

El llargmetratge, dirigit per Todd Haynes, era un projecte personal de Phoenix i narrava una història d'amor entre dos homes al Mèxic dels anys 30

RedaccióActualitzat

A Guadalajara, Mèxic, tot estava a punt per començar a rodar la nova pel·lícula de Joaquin Phoenix, dirigida per Todd Haynes. Els decorats estaven construïts i els plans de rodatge, escrits. I a només cinc dies de començar el rodatge, Phoenix s'ha fet enrere i ha deixat plantat el projecte sense cap avís previ.

La pel·lícula, que encara no tenia nom, la dirigia Todd Haynes i narrava una història d'amor LGTBI+ protagonitzada per dos homes que, a la dècada de 1930, havien de fugir dels Estats Units a Mèxic enmig d'una trama policíaca.   

Haynes ja havia avançat alguns detalls d'aquest nou projecte l'any passat, en la presentació de May December al Festival de Canes. L'estava escrivint juntament amb un col·laborador habitual, Jon Raymond, i el paper de Joaquin Phoenix en el projecte anava molt més enllà de la interpretació d'un dels protagonistes. Phoenix també era un dels guionistes i, segons Haynes, "l'ànima del projecte".

Haynes, en una entrevista al portal nord-americà IndieWire, havia definit el llargmetratge com una "història d'amor gai explícita" i estava previst que rebés la classificació no recomanada a menors de 18 anys per les escenes de sexe.

Encara que hi ha qui ha especulat amb el fet que les escenes sexuals estarien darrere la decisió de Phoenix, ben poc se sap dels motius reals que han portat l'estrella de Hollywood a deixar la pel·lícula. El que sí que se sap és que, després de marxar, el projecte penja d'un fil, ja que el famós actor de "Joker" també era una peça clau en el finançament del projecte

L'única veu propera a la producció que hem pogut sentir és la de Christine Vachon, productora, que en una publicació a les seves xarxes socials ha descrit la sortida de Phoenix com un "malson" i ha demanat als possibles detractors "que no els castiguin per contractar un actor hetero per a un personatge gai". Ha insistit que es tractava d'un projecte personal de Joaquin Phoenix, que era ell qui havia proposat la idea al director Todd Haynes i que n'era un dels guionistes. 


Un equip de luxe

Joaquin Phoenix és una de les estrelles més cotitzades de Hollywood i està a punt d'estrenar l'esperadíssima "Joker: folie a deux", al costat de Lady Gaga, que arribarà a les sales de cinema de tot el món el 4 d'octubre vinent.

Al seu costat, en el paper coprotagonista d'aquesta pel·lícula que potser no veurem mai, hi havia d'haver Danny Ramirez, un dels actors de "Top Gun: Maverick".

La direcció anava a càrrec de Todd Haynes, reconegut director de cinema independent. Amb títols com "Carol", "Poison", "Safe" o "Velvet Goldmine", l'obra de Haynes gira entorn de tres temàtiques principals: l'homosexualitat, l'opressió femenina i la música. Ha estat nominat a un Oscar, dos Globus d'Or i tres Emmys, tot i que no n'ha guanyat cap.

Com a curiositat, la bonica història personal que va viure amb el crític de cinema Alex Gorina durant el Festival de Sitges l'any 1991.

ARXIVAT A:
Cinema
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut