Un moment del monòleg "Història d'un senglar", representat per Joan Carreras
Joan Carreras, durant un moment del monòleg "Història d'un senglar" (ACN)

Joan Carreras triomfa al Festival d'Avinyó amb la representació d'"Història d'un senglar"

El monòleg de Gabriel Calderón és la primera obra íntegrament en català que es representa al certamen de teatre més important d'Europa

Actualitzat

Per primera vegada, una obra íntegrament en català s'ha representat al Festival d'Avinyó. Aquest divendres al vespre s'hi va representar el monòleg "Història d'un senglar", escrit per Gabriel Calderón i protagonitzat per Joan Carreras, amb les entrades exhaurides.

Més de 400 persones han omplert el teatre Benoît XII per a la primera de les sis representacions que s'hi faran. Per voluntat de Calderón, a Avinyó s'hi representa la versió catalana, traduïda per Joan Sellent, amb subtítols en francès i anglès.

Un moment del monòleg 'Història d'un senglar', representat per Joan Carreras
El protagonista d'"Història d'un senglar" és un actor que té el repte d'interpretar Ricard III, un dels grans personatges malvats de Shakespeare (ACN)

Per a Carreras, poder representar "Història d'un senglar" a Avinyó ha estat "un regal":

"M'ho prenc com un regal, com una manera d'ensenyar la llengua fora de les fronteres i ensenyar-ho d'una manera tan neta i tan shakespeariana."

Història d'un senglar" és la història d'un actor de segona que es troba davant l'oportunitat de la seva vida: interpretar el despietat rei Ricard III, un dels grans malvats de William Shakespeare.

Formar part de la programació oficial del Festival d'Arts Escèniques d'Avinyó està a l'abast de molt pocs muntatges. En aquesta 78a edició, s'hi representen 35 espectacles en un programa que inclou més de 300 esdeveniments culturals. El festival, el més prestigiós d'Europa, és un aparador de les arts escèniques del continent.

Estrenada al Temporada Alta el desembre del 2020, en plena pandèmia, des d'aleshores "Història d'un senglar" s'ha representat gairebé 120 vegades després de fer gires per Catalunya i per Espanya. L'obra li ha proporcionat a Carreras el Premi Ciutat de Barcelona d'arts escèniques, el Max, el de la Crítica i el Butaca, entre d'altres.

Un moment del monòleg 'Història d'un senglar', representat per Joan Carreras
El monòleg "Història d'un senglar" és la primera obra íntegrament en català que es representa al Festival d'Avinyó (ACN)


 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Teatre
Anar al contingut