Hermoso diu al jutge que el petó de Rubiales no va ser consentit i que va rebre coaccions

A principis de setembre davant la Fiscalia ja va declarar que s'havia sentit víctima d'una agressió i que van intentar obligar-la a exculpar el president de la Federació

RedaccióActualitzat

La instrucció judicial del cas Rubiales a l'Audiència Nacional molt probablement es completa aquest dimarts amb la declaració de la jugadora Jennifer Hermoso davant del jutge Francisco de José.

La jugadora, que ha arribat poc abans de les 10 del matí a l'Audiència Nacional, ha ratificat davant del jutge la declaració que ja va fer davant la Fiscalia de la mateixa Audiència Nacional, a principis de setembre.

Segons fonts jurídiques, Hermoso ha reiterat que el petó va ser inesperat i en cap cas consentit, i també que després va patir un assetjament que va alterar la seva vida. De fet, ha parlat de "pressions constants". 

La declaració de la jugadora davant De José ha durat més de dues hores, i ara el jutge ha de decidir si crida a declarar més testimonis o si dona per tancada la instrucció del cas.


"Van embrutar la meva imatge"

En la declaració de setembre, que es va filtrar un mes després, Hermoso ja va afirmar que el petó no havia estat consentit, i que després van intentar obligar-la a signar una declaració per exculpar Rubiales:

"M'estaven demanant que jo els protegís, que jo els ajudés, però en cap moment vaig sentir que m'ajudessin a mi. A mi qui em protegia? Van embrutar la meva imatge."

A l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, se li atribueixen un delicte d'agressió sexual i un altre de coaccions, pels intents que la jugadora fes declaracions públiques exculpant-lo.

Luis Rubiales abraça Jennifer Hermoso en acabar la final del Mundial (Reuters)

El petó de Rubiales en la final del Mundial

Tot va començar el 20 d'agost després que la selecció femenina espanyola guanyés el Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda: en les celebracions posteriors al camp, Rubiales va fer un petó a la boca a Hermoso.

La imatge va donar la volta al món, i també la indignació pel que la majoria d'opinions expressades van interpretar com un abús de poder de patró masclista.

No va ser un episodi aïllat: les jugadores de la selecció femenina feia anys que vivien una situació molt complicada dins de la federació, i l'últim any una quinzena d'elles s'havien negat a jugar si no canviaven el seleccionador, Jorge Vilda.

Rubiales es resisteix a plegar, i Hermoso passa a l'atac

Els següents dies la pressió sobre Rubiales va anar en augment, i també sobre Hermoso, precisament per intentar treure pressió a Rubiales, i quan tothom esperava que el president dimitís, s'hi va negar.

Va ser el 25 d'agost en una assemblea extraordinària de la federació, i ho va fer afirmant que estava sent víctima d'una "cacera" que buscava la seva "mort social" per un petó "consentit, mutu i eufòric".

L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, en una imatge d'arxiu (Eduardo Parra/Europa Press)

La reacció d'Hermoso i de les seves companyes de selecció i de federació va ser contundent: van dir que s'havia acabat i van passar a l'atac.

Va ser en forma d'un comunicat en què la jugadora afirmava que s'havia sentit víctima d'una agressió, i rebia el suport de 80 jugadores que es negaven a jugar mentre la federació no canviés de directiva.

L'endemà va ser la FIFA la que va suspendre Rubiales de qualsevol activitat relacionada amb el futbol, primer provisionalment, i dies després ja definitivament.

La situació va precipitar més canvis al capdavant de la federació i de la selecció femenina, i mentrestant el cas va passar de l'àmbit esportiu al judicial, amb la Fiscalia començant actuacions d'ofici contra Rubiales.

Declaració ajornada a petició de les defenses

El 6 de setembre Hermoso va presentar denúncia contra Rubiales, el dia 11 el jutge De Jorge va admetre a tràmit una querella de la Fiscalia, i el dia 15 cridava a declarar Rubiales.

Després van declarar com a testimonis tres companyes de la jugadora, Alèxia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez, i com a investigats l'exseleccionador Jorge Vilda, a més d'altres dirigents de la federació, com Albert Luque i Rubén Rivera.

En total hi ha quatre investigats, aquests tres més Rubiales, i una vintena de testimonis, i tots han anat declarant davant del jutge al llarg dels últims mesos. 

La declaració d'Hermoso estava prevista per al 28 de novembre, però s'ha endarrerit fins ara per petició de les defenses, quan fa més de 4 mesos de la final del Mundial femení de futbol on va començar tot.

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat

 

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualLuis Rubiales
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut