Jaume Roures, fundador de Mediapro
Jaume Roures, fundador de Mediapro (EFE)

Jaume Roures, obligat a deixar Mediapro, l'empresa que va fundar fa 30 anys

El consell d'administració del grup audiovisual ha aprovat la "desvinculació" de Roures a petició del soci majoritari, i Tatxo Benet, amb qui compartia la direcció, continuarà com a president i conseller delegat

RedaccióActualitzat

Després de 30 anys com a soci gestor de Mediapro, Jaume Roures ha hagut de sortir del grup audiovisual que va fundar i que s'ha convertit en una de les principals empreses del món en la creació de continguts audiovisuals. Ho fa forçat per l'actual soci majoritari, l'inversor xinès Southwind Media.

El consell d'administració ha aprovat aquest divendres la "desvinculació" de Jaume Roures de la gestió del grup, segons el comunicat que han fet públic, que no diu res del paquet del 5% de les accions que té.


Tatxo Benet continua

Com a soci gestor, Roures compartia la direcció de l'empresa amb Tatxo Benet, que hi continuarà al capdavant. El consell d'administració ha ratificat Tatxo Benet com a president i conseller delegat, càrrecs que exercia des de fa més de deu anys. Mediapro s'ha referit a tots dos com a "peces clau" en l'evolució del grup i "referents mundials en el sector audiovisual".

Jaume Roures i Tatxo Benet, en roda de premsa per presentar l'exposició de Mediapro al Palau Robert, aquest dilluns 29 de maig (HORITZONTAL)
Tatxo Benet i Jaume Roures, en una imatge d'arxiu (ACN)

Al comunicat oficial, Tatxo Benet assegura que tot l'equip gestor està "totalment alineat" amb els socis accionistes del grup, Southwind i WPP:

"Compartim sense fissures el projecte de futur de la companyia. No hi ha, en aquest sentit, la més mínima disconformitat."

El comunicat recalca que "no hi ha hagut discrepàncies en el model de futur, [...] ni el canvi més mínim ni en el projecte fundacional ni en els valors que el grup representa".

Tatxo Benet també dedica unes paraules a Jaume Roures: "El buit que deixa al grup és immens, i des d'un punt de vista personal enyoraré molt aquestes dècades meravelloses de treball conjunt".

Seu de l'empresa Mediapro
Seu de l'empresa Mediapro a Barcelona (Wikipedia)

7.000 treballadors

A Mediapro treballen més de 7.000 professionals i l'empresa té presència en 30 països.

Amb Roures i Benet, Mediapro s'ha convertit en un referent de les retransmissions esportives. Han treballat amb entitats com la FIFA, la UEFA, els Jocs Olímpics, la FIBA i la lliga espanyola de futbol.

El grup també ha produït més de 50 pel·lícules, 60 sèries i prop de 100 documentals, a més de nombrosos programes d'entreteniment. Ha produït projectes amb Fernando León de Aranoa, Woody Allen, Isabel Coixet, Oliver Stone, Patricio Guzmán, Manuel Huerga, Javier Fesser i Paolo Sorrentino.

A més de Tatxo Benet, continuarà tot l'equip directiu: Juan Ruiz de Gauna, director general; Eva Abans, directora financera; Josep Ensesa, "legal officer"; José Luis Rubio, director de Broadcast and Media Services; Laura Fernández Espeso, directora de The Mediapro Studio; Carmen Fernández Tallón, directora d'innovació, i Carme Anglada, directora de comunicació.

 

ARXIVAT A:
TelevisióMitjans de comunicacióEmpresa
Anar al contingut