Una clínica avortista a Tulsa, a Oklahoma, on ja s'ha restringit el dret a l'avortament

Jane, la xarxa clandestina per avortar quan estava prohibit als Estats Units

Activistes es plantegen recuperar iniciatives com la d'aquesta xarxa de dones que n'ajudaven altres a avortar de forma segura, després de la sentència del Suprem
TEMA:
Avortament

La decisió del Tribunal Suprem d'abolir el dret a l'avortament als Estats Units ha portat milers de persones a protestar contra la sentència als carrers.

La situació legal al país retrocedeix mig segle, quan moltes dones van haver de recórrer a l'avortament clandestí, amb risc per a la seva vida. "La lluita no ha acabat", deia divendres Joe Biden.

Es calcula que una de cada quatre dones avortarà en algun moment de la seva vida.

"Les dones prenien sosa càustica, feien servir penja-robes, es feien mal, es tiraven per les escales o de la teulada" perquè no volien tirar endavant el seu embaràs, com recorda Heather Booth, fundadora de Jane, una de les xarxes de dones que en va ajudar moltes a avortar de manera segura.

Tot va començar amb un amic que li va demanar ajuda per a la seva germana. A partir d'allà, va córrer la veu, fins que van acabar organitzant-se en aquesta xarxa, com ara es plantegen fer altres activistes.

El record d'aquestes dones de Jane està recollit en aquest vídeo:

 

 

ARXIVAT A:
Avortament Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut