El senador electe "Jami" Matamala abraçant la seva família després d'aterrar a Girona

"Jami" Matamala torna a Catalunya un any i mig després

L'empresari gironí amic de Puigdemont va ser escollit senador per Junts per Catalunya el 28A
Lluís Freixes Actualitzat
TEMA:
Quim Torra

Prop de dues-centes persones han rebut a l'aeroport de Girona Josep Maria "Jami" Matamala​, la mà dreta de Carles Puigdemont a Bèlgica, que ha arribat aquest dimarts després de divuit mesos sense trepitjar Catalunya i arran de ser elegit senador a les eleccions del 28A.

 

A l'aeroport s'ha viscut un retorn emocionat i feliç, ple d'abraçades sentides amb el cant d'"Els segadors" de fons, entonat per la munió de gent que esperava l'arribada de Matamala. Les seves primeres paraules han sigut per reivindicar el seu compromís amb la república i solidaritzar-se amb els líders independentistes presos i a l'estranger:

 

"És un sentiment agredolç perquè jo vinc sol. És una injustícia que el President i la resta d'exiliats no siguin aquí i que encara hi hagin presos polítics. Amb la meva condició de senador lluitaré perquè retorni la normalitat democràtica i per assolir la independència."

Quim Torra, que fa just un any que va ser investit 131è president de la Generalitat de Catalunya substituint Carles Puigdemont, ha rebut Matamala a la Delegació del Govern de Girona. Després de fer-hi una reunió, Torra ha volgut agrair-li que ho hagi "donat tot" per Catalunya i hagi contribuït a la "internacionalització" del procés:

ARXIVAT A:
Quim Torra Carles Puigdemont
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut