El president sud-africà Jacob Zuma, després d'anunciar la seva dimissió (Reuters)

Jacob Zuma cedeix i deixa la presidència de Sud-àfrica

Actualitzat

Jacob Zuma ha anunciat aquest dimecres que dimiteix com a president de Sud-àfrica, seguint les ordres del seu propi partit, el Congrés Nacional Africà (CNA), que li va donar un ultimàtum per renunciar que acabava a la mitjanit.

"He arribat a la decisió de dimitir com a president de la república amb efectes immediats"

En un discurs públic, Zuma ha explicat que estava en "desacord" amb la decisió del CNA, però que sempre ha estat "un membre disciplinat" del partit. Al CNA, tots els afiliats -incloent els càrrecs electes- han d'acatar les ordres de la cúpula.

"El CNA mai ha d'estar dividit en nom meu"

Malgrat acatar la decisió, el fins avui president sud-africà ha dedicat bona part de la seva intervenció a argumentar que la formació no ha seguit els camins apropiats perquè considera que és el poble, a través dels seus representants al Parlament, qui ha d'encarregar-se de definir la sortida dels seus líders.

El CNA havia amenaçat Zuma amb una moció de censura al Parlament per forçar la seva sortida del govern. La derrota davant del vicepresident del govern, Cyiril Rampahosa, en la lluita del lideratge del partit el desembre passat ha accelerat la dimissió de Zuma, esquitxat per diversos casos de corrupció.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut