Passatgers esperant un tren de Rodalies, aquest estiu (Europa Press/Alberto Paredes)

Ja disponibles els abonaments gratuïts de Rodalies per viatjar l'últim quadrimestre

Es poden adquirir a través de l'app de Rodalies i, en el cas de mitjana distància, a través de la web, on cal estar registrat prèviament

Actualitzat

Els usuaris de Renfe ja poden adquirir a partir d'aquest divendres els abonaments gratuïts de Rodalies i mitjana distància per viatjar a partir de l'1 de setembre fins a finals d'any.

Els abonaments es poden adquirir a través de l'app de Rodalies i, en el cas de mitjana distància i Avant, a través de la web, on cal estar registrat prèviament. Pel que fa als Avant, es manté el descompte del 50%.


Com puc obtenir l'abonament?

Per fer-ho, primer cal registrar-se al web de renfe.com o a les aplicacions gratuïtes de Renfe i Renfe Rodalies, disponibles tant per a Android com per a Apple.

Un cop registrat, cal anar al menú i triar "Comprar bitllet", seleccionar l'estació d'origen/destinació habitual i la tarifa "Abonament gratuït per a viatger freqüent".

Quan s'hagin introduït les dades de l'usuari, es generarà un codi QR o un codi de set dígits que es guarda a la carpeta "Els meus bitllets" i que s'haurà de validar a les taquilles de les estacions o a les màquines d'autovenda.


Quin cost té?

Com en abonaments anteriors, cal pagar una fiança de 10 euros per a cada abonament de Rodalies i de 20 euros per als regionals. Aquesta fiança es retornarà sempre que s'hagin fet més de 16 viatges en el període de vigència.

Per tal que se'ns torni la fiança, cal haver fet amb aquell abonament un mínim de 16 viatges entre l'1 de setembre i el 31 de desembre
Perquè se'ns torni la fiança, cal haver fet més de 16 viatges en el període de vigència (Europa Press/Lorena Sopena)

Penalitzacions per mal ús

Renfe continua amb les iniciatives per evitar el mal ús dels abonaments i continua reforçant els mecanismes de reserva.

No es poden fer reserves per a dos o més trens consecutius que viatgen en el mateix sentit i amb menys d'un temps determinat entre l'un i l'altre.

Els usuaris que no hagin d'utilitzar la plaça reservada amb els abonaments l'han de cancel·lar amb un mínim d'una hora d'antelació.

Si no han cancel·lat la plaça tres vegades amb aquesta antelació, perdran el dret de comprar nous abonaments durant els següents 30 dies.

ARXIVAT A:
MobilitatRenfeRodalies
Anar al contingut