Dos ossets de peluix a la finestra d'una casa de Gènova (Efe/LUCA ZENNARO)
Dos ossets de peluix a la finestra d'una casa de Gènova (Efe/LUCA ZENNARO)

Itàlia només deixarà sortir els nens al carrer per acompanyar els pares a comprar

El govern italià allarga el confinament per coronavirus fins al 13 d'abril

Actualitzat

No podran sortir a passejar una hora al dia com havia anunciat el ministre de l'Interior, però sí que podran acompanyar el pare o la mare quan vagin a comprar.

Els nens italians confinats a casa des de fa gairebé quatre setmanes podran prendre l'aire al carrer en el trajecte entre casa seva i el mercat o el súper.

La circular d'Interior de dimarts passat va aixecar molta polseguera i expectatives. Per pares, nens i joves, era un alleujament pensar que podrien sortir una estona de casa cada dia. Per les autoritats llombardes, epicentre de l'epidèmia a Itàlia, era una temeritat.

Asseguraven que deixar a sortir a passejar els nens una hora al dia, encara que fos prop de casa, podria tirar per terra tot el que s'ha aconseguit fins ara per frenar el contagi amb el confinament i, a més, podria semblar que la crisi del coronavirus ja comença a estar superada. I no és així.

Itàlia encara necessita ajuda i encara necessita estar confinada. És veritat que algunes xifres donen lloc a una petita esperança: en les últimes 24 hores han mort 727 persones, un centenar menys que el dia anterior.

Però altres xifres revelen que la malaltia encara s'estén: en un sol dia hi ha hagut prop de 3.000 nous infectats, mil més que el dia anterior.

Per això el govern ha confirmat el que ja se sabia, que allarga el confinament almenys fins al 13 d'abril. Almenys, perquè el primer ministre, Giuseppe Conte, no s'atreveix a anar més enllà.

"Quan les dades es comencin a consolidar, quan el consell dels experts ens ho permeti, començarem a programar una relaxació de les mesures. No els puc dir si serà el 14 d'abril."

El primer ministre ha hagut de sortir al pas de la polèmica generada pel seu ministre de l'Interior, que va dir que autoritzava els nens a sortir una estona al carrer, un anunci que va posar la Llombardia en peu de guerra.

Conte nega que s'hagin autoritzat els passejos per als nens. Però amb un matís, diu que si un pare va a comprar, pot fer-ho acompanyat d'un menor.

El fet que hi hagi menys persones hospitalitzades, fins i tot a la Llombardia, és la prova per a l'executiu que el confinament funciona. Per això, Conte demana un esforç més als italians, perquè assegura que el seu sacrifici està valent la pena.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus ItàliaMenors
Anar al contingut