Als tallers investigats es fabricaven accessoris i bosses de mà de la marca Armani (Emporio Armani)

Itàlia investiga fàbriques d'Armani amb migrants explotats laboralment

Bosses que a les botigues de luxe d'Armani costen més de 1.800 euros es pagaven a la subcontracta a 93 euros la peça

RedaccióActualitzat

La justícia italiana ha intervingut l'empresa Giorgio Armani Operations, que s'ocupa del disseny i la producció de la roba i els accessoris de la marca de luxe Armani, i ha obert una investigació per presumpta explotació laboral dels treballadors.

La policia ha entrat a almenys quatre centres de producció a Milà i Bèrgam, gestionats per xinesos, que Armani subcontractava per fabricar articles de moda i bosses de mà. Segons els investigadors, en aquestes fàbriques hi treballaven persones xineses i pakistaneses --sense permís de residència a Itàlia-- en condicions d'explotació.

Els treballadors d'aquests tallers subcontractats dormien i menjaven en les mateixes instal·lacions i, en alguns casos, treballaven els set dies de la setmana en jornades de 10 hores per un sou de 2 o 3 euros per hora.

A més, els treballadors havien de fer servir maquinària a la qual s'havia retirat "de forma deliberada" els dispositius de seguretat i estaven exposats a substàncies químiques perilloses durant el procés de fabricació.

Segons els investigadors, a aquestes fàbriques subcontractades es fabricaven accessoris i bosses de mà de la marca. Uns productes que es compraven a un preu molt barat i que després es venien a les botigues d'Armani a preu d'article de luxe. Com a exemple, algunes de les bosses fabricades en els tallers de Milà i Bèrgam es pagaven al subcontractista a 93 euros la peça. Uns articles que després es venien a les botigues de la marca de tot el món per un preu superior als 1.800 euros.

Armani ha assegurat que treballarà amb les autoritats italianes per esclarir els fets (Unsplash)

Armani ha assegurat en un comunicat que treballarà amb les autoritats per esclarir els fets i es defensa de les acusacions dient que l'empresa compta amb protocols per minimitzar els possibles abusos laborals en la cadena de subministrament.

La Fiscalia de Milà fa anys que investiga l'externalització de producció per part de les grans marques de moda a subcontractistes que exploten els treballadors.

 

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut