Els fets van passar al nord-oest d'Itàlia, prop de la frontera de Ventimiglia

Itàlia, en xoc pel vídeo d'un camioner que fa baixar a fuetades dones migrants del remolc

L'episodi ha passat prop de la frontera amb França i ara la policia italiana investiga l'home després que el vídeo s'hagi fet viral

RedaccióActualitzat

La policia italiana investiga un camioner que va fer baixar del seu vehicle violentament diverses dones migrants que s'hi havien colat prop de la frontera amb França, presumiblement per entrar al país.

En un vídeo que s'ha fet viral, es veu com l'home espera darrere de la caixa oberta del camió, d'on van sortint prop d'una desena de dones. A mesura que ho fan, els pega amb una corretja de càrrega, com si fos un fuet.


Els fets van passar al nord-oest d'Itàlia, prop de la frontera de Ventimiglia, i han causat commoció al país. Aquest indret, a tan sols 40 quilòmetres de Niça, és un dels punts per on els migrants intenten accedir a França.

Les dones, de nacionalitat eritrea, havien estat acollides per Càritas a Ventimiglia la nit anterior, i després del succés hi van tornar i van explicar el que havia passat. La responsable de l'àrea de migració de l'organització, Serena Regazzoni, ha censurat el comportament de l'home:

"Són imatges que impressionen, fan mal."

També diversos partits polítics han rebutjat la situació, que han titllat de "cruel" i de "deshumanització" de les persones migrants. Per Laura Boldrini, diputada del Partit Demòcrata, és el "fruit enverinat" d'una hipocresia que "assenyala els migrants com l'enemic públic".

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humansItàlia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut