Ciutadans palestins de Khan Yunis, al sud de Gaza, fan cua per obtenir aigua amb garrafes
Imatge nocturna dels bombardejos israelians a la ciutat de Khan Yunis, al sud de Gaza

Israel encercla la ciutat de Khan Yunis, al sud de Gaza, on hi hauria el líder de Hamas

L'exèrcit israelià prepara un pla per inundar amb aigua de mar els túnels de Gaza per fer-ne sortir els milicians de Hamas, segons The Wall Street Journal

Redacció / AgènciesActualitzat

Un cop ja té controlada bona part del nord de la Franja de Gaza, capital inclosa, ara l'exèrcit israelià intensifica l'ofensiva al sud.

Ja ha entrat a la ciutat més gran del sud, Khan Yunis, i la manté encerclada, després d'un dimarts que ha estat la jornada més intensa de combats terrestres des que fa 60 dies va començar l'ofensiva, segons relaten fonts israelianes.

L'exèrcit israelià està convençut que a Khan Yunis hi ha el centre d'operacions de Hamas i hi viuen els seus màxims dirigents. És la ciutat natal de Yahia Sinwar, líder del grup islamista a Gaza, i se sospita que hi està amagat.

Israel ha demanat als civils que abandonin aquesta ciutat del sud i milers de persones n'han sortit cap a Rafah, a la frontera del sud.

Mentrestant, les tropes d'Israel també han encerclat el gran camp de refugiats de Jabalia, proper a la ciutat de Gaza, al nord.

Des que va acabar la treva fa uns dies, Israel té un mapa online per avisar els ciutadans de Gaza quines parts de l'enclavament haurien de ser evacuades per escapar dels bombardejos.

Però els ciutadans de Gaza asseguren que no hi ha un lloc segur, ja que Israel estaria bombardejant també les àrees cap a on convida els gazians a escapar.

Ciutadans palestins de Khan Yunis, al sud de Gaza, fan cua per obtenir aigua amb garrafes
Ciutadans palestins de Khan Yunis, al sud de Gaza, fan cua per obtenir aigua amb garrafes (Reuters / Ibraheem Abu Mustafa)

 

Pla per inundar els túnels de Hamas

Israel estaria plantejant-se inundar amb aigua del mar tot el sistema de túnels de Hamas a la Franja de Gaza amb l'objectiu de fer-ne sortir els milicians. Ho explica el diari The Wall Street Journal citant fonts del govern dels Estats Units.

Ara bé, aquesta acció podria posar en perill el subministrament d'aigua a la Franja i danyar la infraestructura.

 

Sunak, decebut per la ruptura de la treva

El primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha trucat al seu homòleg israelià, Benjamin Netanyahu, i li ha manifestat la seva "decepció" davant la ruptura de la treva a Gaza.

Sunak també va insistir-li en la necessitat que Israel tingui més cura en la protecció dels civils a Gaza i se centri en els objectius militars.  

En la conversa, van parlar sobre els esforços que asseguren que s'estan fent perquè els hostatges que queden siguin alliberats de manera segura i per permetre que els britànics que quedin a Gaza puguin marxar.


Més de 16.000 palestins morts

Els morts a Gaza pels bombardejos i els atacs de l'exèrcit d'Israel des de l'inici de la guerra ja són 16.248 i el 70% són població civil, dels quals 7.000 són criatures.

Aquesta és la dada que dona el govern de Gaza, controlat per Hamas. Afegeixen que hi ha més de 43.000 ferits des del 7 d'octubre.

 

Israel investiga "tortures i violacions" comeses per Hamas

La campanya d'atacs d'Israel és en resposta a l'ofensiva sorpresa de Hamas del 7 d'octubre passat, en què van morir 1.200 israelians i es van segrestar 240 hostatges, segons les dades d'Israel.

La policia israeliana està investigant agressions sexuals per part dels milicians palestins i el ministre de Justícia d'Israel assegura que "les víctimes van ser torturades, abusades físicament, violades, cremades vives i desmembrades".

 

ARXIVAT A:
IsraelGazaGuerra a Gaza
Anar al contingut