En el bombardeig a l'escola, plena de refugiats, hi han mort tretze infants i sis dones (Reuters/Dawoud Abu Alkas)

Israel bombardeja una escola de Gaza i causa almenys 22 morts, la majoria infants i dones

L'exèrcit israelià assegura que es tractava d'un atac de precisió contra membres de Hamas

RedaccióActualitzat

A Gaza, almenys 22 persones han mort en un bombardeig d'Israel contra una escola plena de refugiats.

L'exèrcit israelià assegura que ha fet un atac de precisió contra membres de Hamas, però entre els morts hi ha tretze criatures i sis dones, una de les quals embarassada. Hi ha hagut també una trentena de ferits i diverses persones han desaparegut sota la runa.

Segons l'agència EFE, es tracta d'un complex escolar on hi ha tres escoles de l'Agència de l'ONU per als Refugiats de Palestina (UNRWA) a la ciutat de Gaza. L'objectiu israelià hauria estat la tercera escola, anomenada Al Zaytoon C, al sud de la capital. Aquesta és la cinquena vegada que aquest centre educatiu ha estat bombardejat des de l'inici de la guerra, segons l'agència de l'ONU.

L'exèrcit israelià ha emès un comunicat en què assegura que l'atac tenia com a objectiu milicians de Hamas que planejaven atacs contra Israel des de dins de l'escola, ara reconvertida en "un centre de comandament i control de Hamas a la ciutat de Gaza", i "s'haurien pres nombroses mesures per mitigar el risc de danyar civils".

L'escola ha quedat devastada (Reuters/Dawoud Abu Alkas)

De manera habitual, Israel bombardeja col·legis on es refugia població desplaçada, al·legant que serveixen també d'amagatall per als milicians de Hamas. Des d'octubre, més de 500 centres educatius han estat atacats al devastat enclavament palestí.

Hamas ha negat que utilitzi les escoles i altres llocs civils, com ara hospitals, amb objectius militars.

El govern d'Israel, sobre qui pesen acusacions de genocidi i crims de guerra, no ha permès encara, gairebé un any després de l'inici de la guerra, l'entrada de periodistes independents a Gaza.

 

ARXIVAT A:
IsraelGazaGuerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut