L'atac amb drons ha colpejat diversos edificis del barri de Dahiya, als suburbis de Beirut (Reuters/ Mohamed Azakir)

Israel bombardeja un barri de Beirut i mata almenys 8 persones

L'atac amb drons ha estat la ràpida resposta de l'exèrcit israelià a l'enviament de 140 projectils contra el nord d'Israel que el grup xiïta ha fet aquest migdia
Actualitzat
TEMA:
Israel

Nou atac d'Israel contra Hezbollah al Líban, amb almenys vuit morts, entre els quals hi hauria menors, i una seixantena de ferits.

L'exèrcit israelià ha bombardejat aquest migdia diversos objectius al sud de Beirut on consideren que hi ha el bastió del grup xiïta a la capital libanesa. Es tractaria d'un atac "selectiu" amb drons i amb objectius específics, segons les forces armades israelianes.

Les xarxes socials parlen d'una explosió massiva i mostren edificis fumejant al barri de Dahiya, una zona densament poblada.

Un dels objectius hauria estat un alt dirigent de Hezbollah, el comandant Ibrahim Aqil, que ha mort en l'atac. 

Aquest és el tercer bombardeig israelià al suburbi de Dahiya des que es va iniciar el foc creuat entre Hezbollah i Israel fa menys d'un any. En els altres dos atacs anteriors, l'exèrcit d'Israel va matar un alt càrrec de Hezbollah i també un dirigent de Hamas. 

L'atac s'ha sabut poc després que la milícia proiraniana anunciés que havia llançat 140 projectils contra el nord d'Israel en represàlia pel bombardeig israelià de dijous a la nit al sud del Líban. L'atac ha destruït un centenar de llançadores de coets en el raid aeri més intens d'aquest any contra Hezbollah.

Fonts de seguretat libaneses asseguren que l'ofensiva israeliana contra Beirut ha estat de les més intenses des que va començar la guerra a Gaza, l'octubre de l'any passat. 

Columnes de fum al cel de Beirut després de l'atac de l'armada israeliana (Reuters/Mohamed Azakir)

L'escalada de la tensió entre Israel i el Líban va començar dimarts amb l'explosió simultània de milers de busques -- i un dia més tard walkie-talkies-- de membres de Hezbollah al Líban. Gairebé una quarantena de persones va morir per les ferides provocades per l'explosió dels dispositius personals i hi ha uns 3.000 ferits. Un atac amb aparells electrònics contra membres de la seva organització que el líder de Hezbollah, Hassan Nasrallah, atribueix al Mossad israelià i que diu que és una "declaració de guerra" al poble libanès.

La força de l'ONU al sud del Líban ha denunciat una intensificació de les hostilitats a la zona on operen i insten Israel i Hezbollah a iniciar una desescalada immediata. 

Entre la comunitat internacional creix la por a l'esclat d'una guerra oberta al Líban, com ja va passar el 2006. L'anomenada guerra del Líban va enfrontar Israel i Hezbollah al mateix escenari que ara: la zona pròxima a la frontera, amb bombardejos israelians en alguns barris de Beirut i sobre infraestructures civils clau. 

I també fa créixer la por d'un conflicte més gran que se sumi a la guerra de Gaza i assoleixi caràcter de conflicte regional que involucri altres països del Pròxim Orient i l'Orient Mitjà, sobretot tenint en compte que l'Iran és el principal aliat i patrocinador de Hezbollah.

ARXIVAT A:
Iran Israel ONU Líban Hezbollah
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut