Una explosió ha sacsejat els suburbis del sud de Beirut coneguts com el Dahye (Reuters/Ahmed Al-Kerdi)

Israel bombardeja Beirut com a represàlia pels 12 morts de dissabte als alts del Golan

Les forces de defensa israelianes confirmen un "atac específic" contra un comandant de Hezbollah a qui en consideren responsable

Actualitzat

Israel ha bombardejat aquest dimarts un suburbi de Beirut considerat bastió de la milícia xiïta libanesa Hezbollah en un "atac selectiu" amb drons que hauria fet almenys tres morts --una dona i dos menors-- i més d'una setantena de ferits, segons el Ministeri de Sanitat del Líban.

Aquesta ha estat la resposta israeliana a l'atac de dissabte que va deixar una dotzena de morts en un camp de futbol als alts del Golan, una regió siriana ocupada per Israel. 

Les forces de defensa israeliana han confirmat el llançament d'un "atac específic" a la capital del Líban contra un comandament de Hezbollah a qui consideren "responsable de l'assassinat dels nens a Majdal Shams i de l'assassinat de nombrosos civils israelians més".

L'objectiu de l'atac hauria estat Mushin Shukr, també conegut com a Fuad Shukr, considerat el número dos de Hezbollah i responsable de l'activitat militar de la milícia xiïta libanesa. Segons l'exèrcit israelià, el comandant ha mort en l'atac

El primer ministre libanès, Najib Mikati, ha considerat l'atac un "acte criminal" i ha apuntat que es reserven el "dret a prendre mesures" per dissuadir les "hostilitats israelianes".  

Ambulàncies, policia i bombers s'han desplaçat fins al lloc de l'atac a Beirut (Reuters/Ahmed Al-Kerdi)

Israel diu que no preveu "canvis" en les directrius defensives

Des d'un primer moment, la milícia proiraniana ha negat l'autoria de l'atac del cap de setmana que va provocar la matança al poble àrab drus de Majdal Shams. Israel manté que el coet que va caure al camp de futbol era un model de fabricació iraniana que forma part de l'arsenal de Hezbollah.

Des d'aleshores s'esperava una operació de càstig israeliana que ha fet créixer el temor d'una escalada de violència entre Israel i el Líban. L'executiu de Benjamin Netanyahu havia anunciat "una resposta dura". 

Segons fonts militars israelianes, però, l'atac selectiu a Beirut "no ha de suposar canvis" en les directrius defensives sobre l'actual situació de confrontació amb el Líban, centrada principalment en la frontera amb Israel.

Una zona on, en les últimes hores, Israel ha matat un combatent de la milícia xiïta en un atac contra una desena de posicions de Hezbollah, que ha respost amb un bombardeig que ha costat la vida a un civil israelià.

 

ARXIVAT A:
Pròxim Orient Israel
Anar al contingut