Explosions provocades per bombardejos d'Israel, aquest dilluns a la regió de Tir, al sud del Líban (Reuters)

Israel avisa els libanesos que evacuïn els edificis "utilitzats" per Hezbollah

Aquest dilluns ha bombardejat 80 objectius del sud, l'est i el nord del Líban, i els dos bàndols afirmen que el conflicte ha entrat en una nova etapa

Redacció/agènciesActualitzat

L'exèrcit d'Israel ha bombardejat intensament aquest dilluns al matí diverses ciutats de tot el territori del Líban, al sud, a l'est i al nord, amb almenys 80 bombardejos contra múltiples posicions de Hezbollah.

El portaveu de l'exèrcit, Daniel Hagari, ha recomanat als ciutadans libanesos que s'allunyin dels edificis civils del Líban que, assegura, Hezbollah fa servir per emmagatzemar armes i atacar Israel:

"Hezbollah us està posant en perill, a vosaltres i a la vostra família."

Hagari ha justificat els atacs afirmant que han detectat "plans de Hezbollah per atacar ciutadans de l'Estat d'Israel" i que per això han intensificat els bombardejos, i ha afegit:

"En un futur proper l'exèrcit atacarà objectius terroristes al Líban per eliminar les amenaces."

En ser preguntat si això implicava una invasió per terra, Hagari s'ha limitat a repetir que faran "tot el que sigui necessari" perquè les desenes de milers d'israelians evacuats del nord d'Israel puguin tornar a casa.

Fumera després d'un bombardeig d'Israel, aquest dilluns, a la regió de Nabatieh, al sud del Líban (EFE)

Bombardejos cada dia més intensos

És un graó més en la greu escalada d'enfrontaments entre aquests dos bàndols, després dels bombardejos d'aquest diumenge d'Israel al Líban, els més intensos des del 2006.

També dels que ha fet Hezbollah aquest mateix diumenge al nord d'Israel i fins i tot a Haifa, a uns 30 quilòmetres de la frontera amb el Líban, on no havia arribat mai.

Els bombardejos d'aquest dilluns han anat encara més lluny que els d'aquest diumenge: Israel ha bombardejat posicions a Hermel, al nord del Líban i a tocar de Síria, i a la vall de la Bekaa.

Aquesta vall, a l'est de Beirut i on hi ha la ciutat històrica de Baalbek, Israel ja l'havia bombardejada, però mai amb la intensitat amb què ho ha fet aquest dilluns, atacant set zones diferents.

Els bombardejos també han caigut sobre la regió de Nabatieh i d'Aazze, al sud del Líban, a uns 40 quilòmetres de la frontera amb Israel, i també a la regió de Tir.

Nova etapa de la guerra, segons Israel i Hezbollah

Tant Israel com Hezbollah han afirmat que la guerra que mantenen ha entrat en una nova etapa: Naim Qassem, líder de Hezbollah, l'ha "titulada" com a "guerra oberta per passar comptes".

Ho ha dit aquest diumenge en el funeral d'un dels comandants de la milícia xiïta mort la setmana passada en les dues onades d'explosions d'aparells de comunicació que s'han atribuït a Israel, tot i que no ho ha reconegut.

Funeral de dos membres de Hezbollah morts divendres en un atac d'Israel, aquest diumenge a Beirut (Reuters)

Entre aquelles explosions i en el bombardeig amb drons als afores de Beirut de divendres contra una suposada reunió de líders de Hezbollah, han mort unes 80 persones i han quedat ferides unes 3.000.

De tota manera, Hezbollah ha assegurat que no li interessa arribar a una guerra oberta amb Israel i ha reiterat que deixarà d'atacar aquest país quan hi hagi un acord per parar la guerra a Gaza.

 

ARXIVAT A:
IsraelGuerra a GazaLíbanHezbollah
Anar al contingut