Columnes de fum sobre la ciutat de Hodeida, al Iemen, després de l'atac de l'exèrcit israelià (Reuters)

Israel ataca ara els houthis del Iemen amb una operació "a gran escala"

L'exèrcit israelià ha atacat centrals elèctriques i el port de Hodeida, al mar Roig, que assegura que serveix per transportar armes des de l'Iran

RedaccióActualitzat

Gaza, Cisjordània, el Líban i també el Iemen. Israel ha llançat una ofensiva contra els houthis i ha bombardejat una planta energètica i el port de  Hodeida, al mar Roig.

L'exèrcit israelià assegura que es tracta d'una "operació a gran escala" i afirma que el port atacat servia per transportar armes des de l'Iran. Els objectius de l'atac israelià han estat el port de Hodeida i dues centrals elèctriques. 

Un portaveu dels houthis assegura que en l'atac han mort almenys quatre persones i una trentena han resultat ferides.

Segons l'exèrcit israelià, els rebels houthis del Iemen operen sota la direcció i amb el finançament de l'Iran i en cooperació amb les milícies iraquianes per atacar Israel i pertorbar l'ordre al Pròxim Orient i la llibertat de la navegació mundial.

L'atac israelià a Hodeida arriba després que els houthis reivindiquessin dissabte el llançament d'un míssil balístic contra l'aeroport Ben Gurion de Tel-Aviv.

Un avió de les forces aèries d'Israel en una imatge d'arxiu
Un avió de les forces aèries d'Israel en una imatge d'arxiu (Europa Press/IDF)

"No hi ha cap lloc que ens quedi lluny"

El ministre de Defensa israelià assegura que el seu exèrcit continuarà atacant a tots aquells que suposin una amenaça per als ciutadans d'Israel. "El nostre missatge és clar: per a nosaltres no hi ha cap lloc que ens quedi lluny", amenaça Yoav Gallant. Un discurs que indica que, després dels atacs a Gaza i el Líban, Israel està disposat a bombardejar els seus enemics siguin on siguin.

El d'avui no és el primer atac d'Israel al Iemen. Al juny, un atac també al port de Hodeida va matar almenys sis ciutadans i va fer saltar pels aires desenes de tancs de petroli i una central elèctrica. 

 

ARXIVAT A:
Israel
Anar al contingut