Israel ataca a Gaza un campament designat com a "zona humanitària" i causa almenys 20 morts

Israel justifica l'atac per la presència de membres de Hamas, però l'organització islàmica ho nega i acusa Netanyahu d'usar-ho com a excusa per justificar la matança
Redacció Actualitzat
TEMA:
Guerra a Gaza

Almenys 20 persones han mort, més d'una seixantena han resultat ferides en un bombardeig de l'exèrcit d'Israel aquest dimarts a la matinada contra una zona humanitària de Khan Yunis, al sud de la Franja de Gaza

L'atac, que s'ha produït amb avions de combat contra una àrea on viuen palestins desplaçats per la guerra, ha provocat cràters de nou metres de profunditat i diversos incendis. La zona ha quedat immersa en el caos i sense subministrament elèctric.

L'atac ha provocat esvorancs de fins a nou metres (Reuters)

Unes vint tendes de campanya  "han desaparegut per complet" i, segons un portaveu de Hamas, "famílies senceres han estat engolides sota muntanyes de sorra".

Els equips d'emergència no disposen d'equips per desenterrar-los. Unes 65 persones han pogut ser rescatades d'entre la runa i els equips de rescat continuen treballant per trobar almenys 15 persones que estan desaparegudes.

En un primer moment s'ha dit que els morts confirmats en l'atac eren 40, però després s'ha rebaixat la xifra a la meitat, tot i que pot augmentar en les pròximes hores si localitzen més cossos sense vida.

Famílies senceres han estat engolides sota muntanyes de sorra (Reuters)

Segons les forces de defensa d'Israel, es tracta d'una operació contra "terroristes" de Hamas "camuflats" en el campament d'Al-Mawasi, i han assegurat que s'han pres "moltes mesures per reduir la possibilitat de danyar civils", com armament de precisió, vigilància aèria i informació d'intel·ligència.

Tanmateix, Hamas ha negat que els seus combatents fossin en aquesta zona humanitària i ha assegurat que es tracta d'una excusa d'Israel per "justificar els seus crims atroços".

No disposen de maquinària per desenterrar els morts (Reuters)

Atacs a camps de refugiats

El 90% de la població de Gaza --més de dos milions de persones-- s'han hagut de desplaçar per la guerra i malviuen en les tendes de campanya de la zona humanitària.

No és el primer cop que Israel ataca campaments del sud de Gaza. Al juliol, en un dels bombardejos més mortífers, va matar 90 persones amb l'objectiu d'acabar amb el líder del braç armat de Hamas.

L'àrea atacada estava designada com a zona humanitària (Reuters)

Tot i que les forces armades van designar una zona humanitària al sud i al centre de la Gaza, a mesura que avancen els mesos Israel ha anat reduint el perímetre sota la premissa que els milicians l'utilitzen per atacar les tropes.

A més, als campaments superpoblats hi escasseja l'aigua i la llum, i també el menjar. Segons l'ONU, "més d'un milió de persones no van rebre cap ració de menjar el mes d'agost" perquè han disminuït el nombre de camions amb ajuda que poden entrar a l'enclavament. 

Quaranta palestins han mort i més de seixanta han resultat ferits en l'atac (Reuters)

Des que Israel va començar la cruenta ofensiva contra la Franja de Gaza en resposta als atacs de Hamas del 7 d'octubre, han mort prop de 41.000 palestins, i més de 345 persones a Cisjordània. 
 

 

ARXIVAT A:
Israel Guerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut