Edificis destruïts al camp de Nuseirat
Edificis destruïts al camp de Nuseirat, on Israel ha alliberat quatre ostatges capturats el 7 d'octubre(Reuters/Emad Abu Shawiesh)

Més de 200 palestins morts en l'operació israeliana per alliberar quatre ostatges a Gaza

Els ostatges israelians estaven retinguts en dos punts del camp de refugiats de Nuseirat, a la Franja de Gaza, després de ser capturats el 7 d'octubre al festival Nova

RedaccióActualitzat

L'exèrcit israelià ha anunciat que ha alliberat quatre ostatges retinguts a la Franja de Gaza, concretament, al camp de refugiats de Nuseirat. L'alliberament s'ha dut a terme després d'una operació "complexa", segons l'exèrcit, que s'ha saldat amb un balanç d'almenys 210 morts i 400 ferits, ha dit Hamas. Entre els morts hi hauria altres ostatges, segons el grup. 

El president palestí, Mahmud Abbas, ha qualificat els fets de "massacre sanguinària" de les forces israelianes i ha reclamat una reunió d'emergència del Consell de Seguretat de l'ONU.

L'operació s'ha dut a terme en dues localitzacions diferents dins del camp de Nuseirat. En una, hi havia la dona rescatada, mentre a l'altre hi havia els tres homes. 

Segons un portaveu de l'exèrcit israelià, "els sodats han actuat enmig de centenars de terroristes de Hamas, el vehicle de rescat de tres ostatges ha quedat atrapat i ha estat rescatat en una batalla heroica".

El foc ha continuat fins i tot després que els vehicles entressin ja en territori d'Israel, i un dels agents ha resultat ferit i finalment ha mort.

Hamas ha reaccionat a l'anunci qualificant el rescat "de fracàs" de l'exèrcit israelià després que només hagin pogut alliberar uns pocs ostatges després de nou mesos de captivitat.

 

Quatre ostatges capturats el 7 d'octubre al festival Nova

Els ostatges rescatats són Noa Argamani, de 25 anys; Almog Meir Jan, de 21; Andrey Kozlov, de 27, i Shlomi Ziv, de 40, que van ser segrestats per Hamas al festival de música Nova el 7 d'octubre, segons ha informat l'exèrcit.

Almog Meir Jan, de 21 anys, és un dels rescatats per l'exèrcit d'Israel
Almog Meir Jan, de 21 anys, és un dels rescatats per l'exèrcit d'Israel (Reuters/Marko Djurica)

"Es troben en bones condicions mèdiques i han estat traslladats al Centre Mèdic Sheba Tel-HaShomer per fer-los més exàmens mèdics", ha indicat l'exèrcit israelià en un comunicat.

 

Encara hi ha més de 110 ostatges

Dels 251 ostatges que va agafar Hamas aquell dia, encara n'hi ha més de 110 retinguts. Almenys 40, però, estarien morts, segons Israel, una xifra que Hamas eleva a 70.

Els únics ostatges alliberats per l'exèrcit fins ara eren tres israelians del quibuts de Nir Yitzhak. Els van rescatar el 12 de febrer. A més, quatre ostatges van ser alliberats per Hamas per raons humanitàries, dues de les quals eren dones grans.

L'alliberament més gran, de 105 persones, va ser durant la treva del novembre del 2023, quan es va assolir un acord per intercanviar-los per presoners palestins.

 

ARXIVAT A:
IsraelPalestinaGazaGuerra a Gaza
Anar al contingut