Un passatger a la zona habilitada per testar la covid a l'aeroport Ben Gurion de Tel Aviv
Un passatger a la zona habilitada per testar la covid a l'Aeroport Ben Gurion de Tel-Aviv

Israel anuncia la quarta dosi de la vacuna per a majors de 60 anys i sanitaris

El país, pioner en la vacunació massiva, té només el 64% vacunat amb la pauta completa pels contraris als fàrmacs

Actualitzat

Israel, un dels països capdavanters en la lluita de la pandèmia, començarà a posar una segona dosi de reforç de la vacuna. Serà la quarta dosi per als més grans de 60 anys i treballadors sanitaris.

Ho ha anunciat el primer ministre, Naftali Bennett, en roda de premsa de balanç de la situació al país. Aquest mateix cap de setmana ja s'havia aprovat aquesta quarta dosi per a persones immunodeprimides i persones en residències i hospitals geriàtrics.

Aquesta quarta injecció s'administrarà almenys quatre mesos després de rebre la tercera dosi, a diferència del que es fa en altres països - com a Catalunya - en què cal esperar sis mesos per rebre la punxada de reforç.

Cal tenir en compte que Israel va ser el primer país en administrar la tercera dosi, el 30 de novembre de 2021, dos mesos abans que a casa nostra.

El govern hebreu també ha anunciat que es començarà a fer servir la pastilla de Merck per tractar la covid-19, a l'espera de rebre el primer carregament. El país ja ha començat a administrar el fàrmac Paxlovid, conegut com la "pastilla de Pfizer".


Repunt de casos

Aquestes mesures són un pas més per combatre l'augment de contagis. Israel nota també els efectes de la variant òmicron, que ha disparat les infeccions. Tot i que les fronteres estan tancades, en les últimes 24 hores s'han encomanat 4.000 persones i hi ha 110 persones hospitalitzades en estat greu.

"Hi ha una gran quantitat de diagnosticats alhora, per sobre i més enllà de la capacitat raonable del sistema sanitari", ha alertat Bennett. Les autoritats hebrees esperen un augment significatiu de casos en les properes setmanes.

Vacunació estancada, tot i els incentius

Tot i que és un dels països que primer va començar a vacunar, té només un 64% de la població immunitzada amb la pauta completa. Són sis milions d'una població de nou milions. 4,2 milions de persones han rebut la tercera dosi.

Un passatger a la zona habilitada per testar la covid a l'aeroport Ben Gurion de Tel Aviv
Un passatger a la zona habilitada per testar la covid a l'Aeroport Ben Gurion de Tel-Aviv (Reuters/Amir Cohen)

La vacunació està estancada pels opositors a la vacuna. El govern fins i tot ha posat incentius a la primera dosi, com l'anomenat passi verd, que dóna accessos a determinats espais i esdeveniments, per un termini de 30 dies.

Bennett també ha anunciat que les persones vacunades de 5 anys o més que tinguin una prova de covid negativa quedaran exemptes de la quarantena que havien de fer fins ara.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
Anar al contingut