La Barbie Isabel Allende porta l'obra més reconeguda de l'escriptora a les mans, "La casa dels Esperits" (EFE/ Mattel)

Isabel Allende ja té la seva Barbie i porta a les mans el llibre amb què va triomfar

Allende és considerada l'escriptora viva més llegida del món hispanoparlant i la seva obra s'ha traduït a més de 40 idiomes
Redacció
TEMA:
Literatura

L'escriptora xilena Isabel Allende, una de les autores llatinoamericanes més llegides del món, ha inspirat una nova nina Barbie. Amb un vestit vermell, i a les mans, la seva obra més reconeguda, "La casa dels esperits", la nina s'ha presentat aquest divendres en una campanya de prevenda online.  

La Barbie va acompanyada d'una petita rèplica de la petita gosseta Perla, protagonista del primer títol de la saga infantil "Perla, la supergosseta" que l'autora, de 82 anys, ha publicat enguany.

"Les històries tenen un poder increïble, desafien les nostres ments, ens connecten amb altres persones i ens mostren que no estem sols al viatge de la vida. Celebro la iniciativa de la marca Barbie d'inspirar la pròxima generació amb les històries de persones no reconegudes", ha explicat l'autora en un comunicat.

Fins i tot l'autora s'ha fotografiat a casa amb la seva Barbie.

Allende va guanyar el Premi Nacional de Literatura de Xile l'any 2010 (EFE/ Mattel)

L'autora hispana més llegida

Allende és considerada l'escriptora viva més llegida del món hispanoparlant. Al llarg de la seva carrera, ha venut més de 77 milions d'exemplars de les seves obres.

L'any 2010 va guanyar el Premi Nacional de Literatura de Xile, convertint-se en la quarta dona en rebre el guardó, després de Gabriela Mistral (1951), Marta Brunet (1961) i Marcela Paz (1982). 

Allende resideix des de 1988 a Califòrnia. En un acte a la Casa Blanca, el president dels Estats Units, Barack Obama, li va concedir la Medalla de la Llibertat el 2014. 

L'autora és neboda del president xilè Salvador Allende i la seva obra ha estat traduïda a més de quaranta idiomes. Es va iniciar en la narrativa amb "La casa dels esperits" i ràpidament es va convertir en un èxit de vendes mundial.

El llibre, que narra la història de quatre generacions de la família Trueba, es va publicar a Barcelona el 1982 amb l'editorial Plaza&Janés. Allende estava representada per l'agent literària catalana Carme Balcells, artífex del boom llatinoamericà. 

Onze anys després de la seva publicació, el director Billie August va portar "La casa dels esperits" a la gran pantalla, amb Meryl Streep i Jeremy Irons com a protagonistes. 


"Inspiring women"

La Barbie Isabel Allende forma part de la col·lecció Inspiring Women amb què Mattel vol homenatjar dones que s'han destacat en els seus àmbits.

La primatòloga Jane Goodall, la cantant cubana Celia Cruz, la pintora mexicana Frida Kalho, la patinadora estatunidenca Kristi Yamaguchi o l'empresària de la moda Iris Apfel també tenen la seva rèplica en format de nina articulada.  

La Barbie Isabel Allende forma part de la col·lecció Inspiring Women (EFE/ Mattel)

 

ARXIVAT A:
Literatura Cinema
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut