Una patrulla de la Guàrdia Urbana ha localitzat la dona al davant del Museu Marítim de Barcelona

Investiguen una agressió sexual a una dona a Les Drassanes de Barcelona

Alguns ajuntaments plantegen mesures per fer l'espai públic més segur per a les dones
Redacció Actualitzat
TEMA:
Agressió sexual

Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió sexual a una dona al davant del Museu Marítim de Barcelona, la matinada d'aquest divendres. Una patrulla de la Guàrdia Urbana ha localitzat la dona, fortament colpejada, que l'ha traslladat a l'Hospital Clínic, on l'han atès.

De moment, no s'ha identificat l'agressor i s'estan analitzant tots els indicis que permetin identificar-lo.

 

 

Les dones, més sensació d'inseguretat al carrer

Segons l'Observatori iQ, una web que presenta els principals indicadors i dades sobre les condicions de vida a Catalunya des d'una perspectiva de gènere, les dones se senten més insegures caminant soles pel carrer de nit que els homes. Segons l'estudi, això passa en tots els trams d'edat, especialment en la gent jove i la gent gran.

De les persones de menys de 34 anys que se senten insegures, un 31,5% són dones i el 4,8% que són homes. És la bretxa de gènere més gran. D'entre 35 i 64 anys, el percentatge de dones és del 21,9% i el d'homes és del 7%, mentre que a partir dels 64 anys, la bretxa és menor amb un 30,2% de dones i un 16,4% d'homes.


Repensar l'espai públic per fer-lo més segur

L'observatori apunta també que no només l'actuació policial i judicial tenen un rol important en les polítiques de seguretat, sinó que les mesures de convivència i el disseny dels espais públics són "grans eines" per "aconseguir una seguretat real dels homes i les dones".

Precisament respecte al disseny dels espais públics, alguns ajuntaments ja estan intentant trobar solucions. Per exemple, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès vol situar en un mapa els punts que generen inseguretat. Per fer-ho, faran rutes de dones per comprovar "in situ" elements que poden millorar. Unes rutes a peu que serviran d'eina de treball per analitzar l'entorn urbà i que fa servir l'urbanisme feminista.

Aquestes marxes exploratòries tenen l'origen al Canadà a principis dels 90 en resposta a l'increment d'agressions sexuals. A part de Sant Cugat del Vallès, també n'estan fent altres municipis catalans, com Manlleu, Argentona, Terrassa o el Prat de Llobregat, per exemple. I, a Barcelona, en dos anys se n'han fet 11 en diversos punts de la ciutat.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut