El cavall estava agonitzant quan el van veure els agents del Seprona
El cavall estava agonitzant quan el van veure els agents del Seprona (Guàrdia Civil)

Investiguen un veí de Roquetes per deixar agonitzar un cavall i maltractar el ramat

El cavall, visiblement prim, ha hagut de ser sacrificat i la resta del ramat ha hagut de rebre tractament

RedaccióActualitzat

Un veí de Roquetes hauria permès que un dels seus cavalls agonitzés en un estat deplorable. La Guàrdia Civil investiga el propietari d'un ramat i un treballador d'una finca del Baix Ebre, per l'estat dels animals. Un dels cavalls estava visiblement prim i desnodrit. Veterinaris l'han hagut de sacrificar perquè no es podia recuperar.

Durant una patrulla de vigilància, agents del Seprona de la Guàrdia Civil, van veure un cavall molt prim i dèbil, que estava estirat a terra i no responia a cap estímul.

El cavall, esquelètic, estava agonitzant. Els agents van avisar els veterinaris de la Generalitat que van determinar que la millor opció era sacrificar l'animal per no allargar el seu patiment.

La policia investiga ara el propietari del ramat per un delicte de maltractament animal. També ha identificat un treballador encarregat d'alimentar i cuidar els cavalls.

A la finca també hi havia altres cavalls en un estat "millorable", que hauran de rebre les cures necessàries i en uns dies es farà una altra inspecció.


Un delicte penal amb penes de presó  

El delicte de maltractament animal pot comportar una pena de presó de 3 a 18 mesos, o multa de 6 a 12 mesos.

A més, pot comportar una pena d'inhabilitació especial d'1 a 3 anys per exercir una professió o comerç que tingui relació amb els animals.

Si es té coneixement d'un cas de maltractament animal es pot trucar al telèfon 062.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut