Besançon

Jutgen un anestesista francès per l'enverinament de 24 pacients per fer-se l'heroi

Nou pacients tractats pel doctor Pechier van morir a la sala d'operacions d'un atac de cor després de la seva intervenció

RedaccióActualitzat

La justícia francesa ha deixat en llibertat provisional un anestesiòleg francès a qui s'havia detingut acusat d'haver enverinat 24 persones abans de ser operades. Nou pacients tractats pel doctor Frédéric Pechier van morir a la sala d'operacions després de la seva intervenció.

El metge l'investiguen des de fa dos anys després que s'hagin detectar 66 incidents sospitosos que van ocórrer als quiròfans de la clínica Saint-Vincent, on treballava Pechier com a anestesista. En més d'una seixantena d'ocasions, els pacients d'aquesta clínica de Besançon van tenir un atac de cor mentre eren al quiròfan

Se sospita que l'anestesista enverinava els pacients durant la cirurgia per desencadenar fallades del cor i després reanimar i retornar de forma heroica els pacients a la vida. Però, en 9 ocasions, alguna cosa va fallar i els pacients van morir. A les autòpsies a les víctimes van trobar-hi dosis molt elevades de potassi a la sang, cinc vegades més altes que una dosi letal.

La policia creu que el metge manipulava les anestèsies dels companys per poder reanimar després els pacients que havien tingut l'aturada cardíaca. De fet, era conegut entre els col·legues per la seva rapidesa i la seva habilitat en les reanimacions d'urgència.

El fiscal de Besançon, Étienne Manteaux, assegura que Pechier hauria intervingut en totes aquestes cirurgies i que podria actuar mogut per "un conflicte agut amb altres anestesistes o cirurgians de la clínica Saint-Vincent".

El metge, de 47 anys d'edat, nega tots els càrrecs, però la fiscalia ha demanat que sigui arrestat abans del judici perquè, si es demostra la seva implicació, serà condemnat a cadena perpètua.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut