Tot i intentar-ho, els veterinaris de l'ONG no han pogut salvar la vida als animals
Tot i intentar-ho, els veterinaris de l'ONG no han pogut salvar la vida als animals (British Divers Marine Life Rescue)

Investiguen per què 77 caps d'olla han quedat encallats en una platja de les illes Òrcades

L'ONG British Divers Marine Life Rescue ha intentat rescatar, sense èxit, els animals en el pitjor succés d'aquest tipus a Escòcia des del 1995

Un grup d'almenys 77 caps d'olla ha quedat varat a la platja de l'illa de Sanday, a l'arxipèlag d'Orkney, a Escòcia, en un dels pitjors fenòmens d'aquest tipus en dècades, segons l'ONG British Divers Marine Life Rescue.

L'organització ha rebut un avís alertant-los de l'aparició d'un centenar de cetacis a la platja de Tresness i, tot i la ràpida mobilització dels serveis veterinaris, no han pogut impedir la mort dels animals, que feia hores que estaven atrapats a la sorra.

Només 12 caps d'olla seguien amb vida en el moment de la descoberta i, tot i que els efectius de l'ONG els hi han proporcionat primers auxilis, l'organització ha informat en un comunicat que els han hagut de sacrificar a causa de les lesions que patien.

Diferents experts s'han desplaçat fins al lloc dels fets per practicar l'autòpsia als animals morts. Volen intentar esbrinar què ha pogut portar-les a aquesta situació.

Tot i que encara es desconeixen les causes de la mort, els experts apunten a una hipòtesi: que un dels caps d'olla, molt gregaris, s'hagi pogut veure involucrat en una situació perillosa i la resta hagi anat a ajudar-lo.

Es tracta del pitjor succés d'aquest tipus a Escòcia des del 1995, tot i que l'any passat també es va viure una situació semblant. El 2023, un grup de 55 caps d'olla van quedar atrapats a l'illa escocesa de Lewis, dels quals només un va poder tornar viu al mar.

El pitjor varament de cetacis en la història coneguda del Regne Unit es va produir el 1927, quan 126 orques van morir a Dornoch Firth, segons informa el Museu d'Història Natural.

ARXIVAT A:
Escòcia
Anar al contingut