Investiguen la parella de Josep Maria Mainat per intentar matar-lo

Els Mossos d'Esquadra no dubten que Dobrowolski tenia intenció de matar el fundador de Gestmusic, per motius econòmics
Redacció Actualitzat
TEMA:
Policial

El jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona investiga Angela Dobrowolski, dona de Josep Maria Mainat, per temptativa d'homicidi.

Segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat TV3, Dobrowolski, de 37 anys, hauria intentat matar Mainat, de 72, diabètic des de fa 12 anys, administrant-li alguna substància perquè li baixés la glucosa fins que li va causar un coma.

Mainat, un dels tres integrants del grup La Trinca, és fundador de la productora Gestmusic, responsable de nombrosos programes de televisió d'èxit.

Els fets investigats van passar la nit del 22 al 23 de juny.

Aquella nit, mentre Mainat dormia, Dobrowolski va entrar diverses vegades al dormitori del seu marit, segons van captar les càmeres de videovigilància que hi ha a la casa.

Hi ha càmeres al menjador i a la cuina, però no al dormitori, de manera que no hi ha cap càmera que hagi gravat Dobrowolski administrant res a Mainat.

Els Mossos també van descobrir que Dobrowolski va anar mesurant el nivell de sucre de Mainat amb un glocòmetre, un aparell que conserva un registre de les dades.

Fonts properes a la investigada, que ha estudiat cinc anys de Medicina, defensen que sí que sabia que l'aparell del sucre guardava les dades, i que, si va fer els controls, era per saber com es trobava Mainat.

Els nivells registrats mostren que els nivells de sucre de Mainat van baixar fins a suposar un perill de mort.

Al final, Dobrowolski va trucar a la clínica Quirón per demanar una ambulància. Segons fonts properes a la investigada, el fet que truqués és l'indici que no pretenia matar-lo, sinó que durant la nit va adonar-se que la respiració de Mainat no era l'habitual i per això va donar l'alerta.

Els Mossos encara van descobrir una altra cosa: l'últim nivell registrat pel glucòmetre era normal. L'explicació seria que Dobrowolski s'hauria mesurat a si mateixa per confondre els sanitaris que van arribar a casa per atendre Mainat fent-los creure que no corria perill.

Mainat, però, estava en coma. Traslladat a l'hospital, va trigar dos dies a recuperar-se.

Dobrowolski va ser detinguda pels Mossos d'Esquadra l'1 d'agost.

El jutjat de guàrdia que li va prendre declaració, que no és el mateix que investiga la causa, va deixar-la en llibertat, tenint en compte que té arrelament familiar.

Els investigadors no dubten que Dobrowolski tenia intenció de matar Mainat. El mòbil, segons la investigació, seria de caire econòmic.

La parella estava ja en tràmits de separació. Fonts properes a la investigada al·leguen que amb les capitulacions matrimonials que tenien, en cas de separació a ella li pertocava un pis i diners suficients per viure.

El cas està obert i hi ha altres causes pendents: Dobrowolski ha denunciat Mainat per deixar-la sense el telèfon mòbil ni la targeta de crèdit i per haver accedit als seus correus electrònics.

Mainat, que ha preferit no aportar informació sobre el cas a TV3, hauria verbalitzat en el moment dels fets que la dona volia matar-lo

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut