Els jutjats de Figueres porten la investigació de la intoxicació per drogues. ACN
Els jutjats de Figueres porten la investigació de la intoxicació per drogues. ACN
La Jonquera

Investiguen la intoxicació amb cocaïna i heroïna d'un nadó de 14 mesos a la Jonquera

La nena la van ingressar a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona

RedaccióActualitzat

El jutjat d'instrucció de Figueres investiga una mare de la Jonquera després de la intoxicació de la seva filla de 14 mesos amb heroïna i cocaïna.

Els fets van passar al novembre. La mare, de 19 anys, va portar nena al CAP de la Jonquera perquè estava molt adormida i no reaccionava als estímuls. Allà la van derivar a l'Hospital de Figueres, on una anàlisi d'orina va detectar la presència de drogues en l'organisme del nadó. Immediatament, la van traslladar a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on va ingressar a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Els metges van posar el cas en coneixement dels Mossos d'Esquadra, que van obrir la investigació per esbrinar com s'havia intoxicat la petita. També es va informar la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.

La mare va explicar que la nena es podria haver intoxicat en un parc infantil de la Jonquera perquè l'havien vist posar-se una bossa de plàstic a la boca. Però, en l'escorcoll del domicili de la mare, que té rellogada una habitació, els Mossos van trobar haixix, heroïna i cocaïna.

La dona, a qui s'imputa un delicte de lesions per imprudència, està en llibertat provisional sense fiança després de declarar al jutjat. Segons el seu advocat, la droga que es va trobar no és d'ella, sinó de l'altre ocupant del pis.

La nena, que ja està recuperada, ha quedat a càrrec de  l'àvia materna per decisió de la Direcció General d'Atenció a la Infància. 

Anar al contingut