Investiguen dues extreballadores de la residència de Tremp per la mort de 64 persones

Imputades per homicidi imprudent la directora i la responsable sanitària del centre arran de la denúncia de la Fiscalia

RedaccióActualitzat

Imputades per homicidi imprudent l'exdirectora de la residència de Tremp on van morir 64 avis per covid entre el novembre i el desembre del 2020, i també l'exresponsable sanitària del centre. El brot va provocar la mort de gairebé la meitat dels 142 residents del centre.

Després de la investigació i la denúncia de la Fiscalia, la jutge ha obert dues causes per suposats homicidis i per vexacions injustes, i cita una cinquantena de testimonis i els agents dels Mossos encarregats de la investigació.

Es tracta de la residència Sant Hospital de Tremp, gestionada per la fundació eclesiàstica Fiella. En la seva denúncia, el fiscal considera que el geriàtric va privar les víctimes d'una assistència mèdica adequada, se les va obligar a conviure amb residents contagiats i van patir falta d'alimentació, fred i set. A més, se'ls va impedir el contacte amb els seus familiars en els últims moments de la seva vida.

La residència de Tremp s'afegeix al centre Residencial Palau, la residència de Palau-solità i Plegamans, al Vallès Occidental, contra la qual la Fiscalia ha presentat denúncia penal per les morts que hi va haver.


"Era com una pel·lícula de terror"

Catalunya Ràdio va avançar divendres que els familiars d'alguns dels residents morts a Tremp valoren personar-se com a acusació particular. Consideren que el delicte pot anar més enllà de l'homicidi imprudent i es plantegen acusar les dues extreballadores d'homicidi dolós; és a dir, que no tenien la intenció expressa de matar, però que eren conscients que el seu comportament -per acció o omissió- podia tenir un final tràgic.

En va parlar a Catalunya Ràdio Evaristo Saura, que, com a propietari d'una funerària del Pont de Suert, va ser de les poques persones que van entrar a la residència en plena crisi del coronavirus per recollir el cos del seu pare.

"Ja feia moltíssimes hores que estava mort. En una habitació hi havia un mort, en una altra algú cridant. Igual que una pel·lícula de terror. Tot a les fosques."

Segons Saura, els residents feia una setmana que no menjaven ni bevien i estaven sols, "abandonats a la seva sort". Segons ell, els gestors de la residència els van "condemnar a mort".

 

ARXIVAT A:
Residències gent gran Covid-19Coronavirus SalutJudicialPolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut