Investiguen 3 policies nacionals per les càrregues de l'1-O a l'IES Pau Claris

El jutge veu "desproporcionades i perilloses" algunes de les actuacions

Actualitzat

El titular del jutjat número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues policials de l'1 d'octubre a Barcelona, veu "desproporcionades i perilloses" algunes de les actuacions a l'IES Pau Claris. Per això ha citat a declarar com a investigats tres agents de la Policia Nacional que hi van participar.

El jutge havia admès dues querelles per l'actuació policial en aquesta escola. Una d'elles és de Marta Torrecillas, la dona que va denunciar que uns agents de la Policia Nacional li van retorçar els dits durant l'actuació policial i que un agent la va agafar pels pits per desplaçar-la.

El magistrat va acceptar investigar les querelles per un delicte contra la integritat moral i un altre de lesions, amb l'agreujant d'odi, motivació ideològica i de gènere.


 

 

El jutge rebutja citar Torrecillas com a investigada

D'altra banda, el jutge ha desestimat la petició de la fiscalia de citar com a investigada Marta Torrecillas per haver-se resistit a l'actuació policial. Segons el jutge, l'únic que va fer Torrecillas va ser agafar-se a una altra persona per evitar que l'arrosseguessin escales avall. 

El moment de l'agressió a Marta Torrecillas a les escales de l'IES Palau:

.

Un dels tres agents investigats ja estava imputat per la seva actuació a l'Escola Mediterrània de Barcelona, juntament amb un altre agent de la Policia Nacional, per la seva intervenció "indiscriminada i desproporcionada":

Aquests dos agents havien de declarar pels fets de l'Escola Mediterrània aquest dimecres 5 de setembre, però, davant aquesta nova investigació de l'actuació a l'IES Pau Claris, la seva declaració ha quedat suspesa pel jutge.

Interactiu relacionat: Mapa audiovisual de l'1-O:

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OPolicia NacionalProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut