La vaga de neteja ja deixa rastre a Girona. ACN
Girona

Inusual crida de l'Ajuntament de Girona a no treure la brossa per la vaga de neteja

La vaga indefinida de l'empresa que neteja Girona comença a dos dies de la multitudinària mostra Girona Temps de Flors

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Girona demana als veïns i comerciants que guardin a casa o als locals les escombraries mentre duri la vaga indefinida de la neteja. Els efectes de l'aturada, que ja és visible als carrers del centre, es dona pocs dies abans de la mostra Girona Temps de Flors, la cita turística més important de la ciutat, que cada any atreu milers de visitants. L'edició d'enguany comença aquest dissabte i dura fins al cap de setmana següent.

 

Escombraries als carrers del centre a dos dies del Girona Temps de Flors. ACN

 

Les escombraries, a casa

Després del primer dia de vaga, iniciada la mitjanit d'aquest dijous, ja hi ha llocs de la ciutat on les escombraries han començat a acumular-se al costat dels contenidors. La reacció de l'Ajuntament ha estat fer una inusual crida perquè els particulars, els bars i els comerços evitin treure les deixalles al carrer "en la mesura del possible" i procurin "reduir la generació de residus".

El consistori ha decretat serveis mínims però demana "col·laboració i comprensió" ciutadana perquè considera que la vaga pot generar molèsties.

 

 

Més diners per als escombriaires

Girona + Neta és l'empresa en vaga que s'encarrega de la recollida de les deixalles i de la neteja viària a la ciutat. El comitè d'empresa assegura que la vaga indefinida ha estat una mesura inevitable per "millorar les condicions de la plantilla" i sosté que "la responsabilitat" de resoldre el conflicte es troba ara "en mans de l'Ajuntament".

En un comunicat, els representants dels treballadors de Girona + Neta afirmen que s'ha incrementat la feina sense que s'hagi produït un augment salarial i que la situació "s'ha de revertir". També puntualitzen que no volen perjudicar els veïns de Girona.

 

Els treballadors de l'empresa creuen que la seva situació ha de millorar. ACN

 

Girona + Neta té 166 treballadors i els representants dels treballadors reclamen fa anys millores econòmiques i socials per a la plantilla. La direcció havia acceptat una pujada dels sous, però no un plus de l'1,7 per als operaris que escombren els carrers. Les negociacions continuen obertes per intentar arribar a un acord.

Girona + Neta és una empresa mixta, el 75 per cent propietat del grup FCC i el 25 per cent de l'ajuntament gironí.  

 

 

Anar al contingut