Inundacions per pluges torrencials al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

El Servei Meteorològic de Catalunya manté avisos per la intensitat de les precipitacions al sud del litoral català, entre el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

RedaccióActualitzat

El cap de setmana ha començat amb precipitacions intenses en diversos punts del territori, especialment al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Aquest dissabte al matí, l'Ametlla de Mar ha acumulat precipitacions de 76 litres per metre quadrat. Al nucli de Sant Jordi d'Alfama s'han arribat a registrar fins a 100 litres per metre quadrat.

Els torrents han baixat amb força fins al mar. Aquest vídeo és de la platja de Pixavaques, al nord del centre urbà de l'Ametlla de Mar:

Les fortes precipitacions han obligat a tallar la carretera N-340 al seu pas per la localitat del Baix Ebre.

La circulació de vehicles s'ha vist afectada per les inundacions en alguns passos inferiors.

Davant d'aquesta situació, Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Inuncat.

Els serveis d'emergències han rebut més de 160 avisos des de l'inici del temporal:


Aiguats intensos des de divendres

Les pluges ja van ser intenses a la zona la nit de divendres. Van caure més de 40 litres per metre quadrat en mitja hora, amb xàfecs amb intensitat localment torrencial, que van provocar petites inundacions a Reus, Salou, Vila-seca o Tarragona. De manera local les pluges van deixar més de 100 litres per metre quadrat al voltant del Cap de Salou, entre el Baix Camp i el Tarragonès.

L'aigua que ha caigut ha deixat zones inundades, com aquest camp de futbol de Salou:

Camp de futbol de Salou, inundat per les pluges de les darreres hores
Camp de futbol de Salou, inundat per les pluges de les darreres hores (Núria Sabaté)

Emergències van rebre més de 160 trucades per incidències relacionades amb aquestes pluges des de les 7 de la tarda de divendres.

Unes precipitacions que van deixar imatges com aquestes, cedides per Cristina Navarro i Èlia Boquet:

Les xarxes socials s'han omplert d'imatges que testimonien l'abast de les pluges en alguns punts concrets del Tarragonès i el Baix Camp.

Aquest vídeo mostra l'estat d'alguns carrers de Salou poc abans de les 11 de la nit:

Hores abans, alguns carrers de la localitat ja s'havien convertit en torrents, tal com es pot veure en aquest vídeo compartit a X:

A la Pineda, Vila-Seca, les pluges també van ser intenses:

Alguns dels actes de les Festes de Santa Tecla, a Tarragona, s'han vist afectats per la intensitat de les precipitacions.
 

Les pluges continuaran en les pròximes hores

Durant aquesta tarda, les pluges donaran una treva al Tarragonès i al Baix Camp i es desactivaran les alertes en aquesta zona. Les precipitacions es traslladaran a l'interior del país, sobretot a les comarques de Lleida. A la resta del territori, persistiran els núvols però amb ruixats més puntuals i febles.

A la nit el front es podria reactivar a la costa sud del país i també està previst que ho facin les alertes de Protecció Civil. Aquesta situació es podria allargar fins a la matinada de demà diumenge.

A partir del matí, es preveu que les pluges es desplacin cap a les comarques de Barcelona i Girona i a partir de la tarda deixaria de ploure al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut