Intercepten un narcosubmarí i els tripulants l'enfonsen abans de ser detinguts

En un operatiu paral·lel s'han intervingut 900 quilos de cocaïna que van llançar al mar des d'una narcollanxa durant una persecució

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional, en una operació conjunta amb Vigilància Duanera i la Guàrdia Civil, ha interceptat un narcosubmarí a 280 milles de la costa de Cadis que es dirigia a la península. Els agents han detingut els quatre tripulants del semisubmergible.

Els tripulants han estat rescatats al mar, i posteriorment detinguts, després que enfonsessin l'aparell quan han detectat que s'apropava un vaixell de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària.

Segons els investigadors, la nau té unes característiques similars a les d'altres "narcoembarcacions" localitzades en operacions anteriors i, pel lloc de la intervenció i pel modus operandi de la tripulació, sospiten que transportava cocaïna a bord.

 

L'operatiu va arrencar el dia de Sant Joan quan els Estats Units va alertar sobre un possible punt de transbordament d'una partida de droga en una zona que ja estava sent vigilada.

L'endemà es va localitzar el semisubmergible de 20 metros d'eslora, similar als narcosubmarins localitzats a la ria de Aldán el 2019 i a la ria d'Arousa el 2023.

 

900 quilos de cocaïna confiscada

En una operació paral·lela, s'han intervingut 900 quilos de cocaïna que dissabte a la matinada es van llençar al mar des d'una narcollanxa, localitzada a 200 milles de les Canàries.

Quan el buc de vigilància duanera va descobrir la narcollanxa, va començar la fugida i, després de ser sis hores de persecució en condicions meteorològiques adverses, la tripulació va acabar abocant la droga a l'aigua per continuar fugint. 

La Fiscalia Antidroga de l'Audiència Nacional ha ordenat al Jutjat de Guàrdia continuar les investigacions, prendre declaració dels tripulants detinguts de semisubmergible i intentar identificar els tripulants de la semirígida. 

 

ARXIVAT A:
Drogues
Anar al contingut