Madrid

Insults a Irene Montero i Pablo Iglesias abans del judici al seu assetjador a Galapagar

Els han increpat per acusar "un obrer" i ella s'hi ha tornat i ha dit al jutge que va ser durant mesos l'"instigador de l'assetjament" quan eren vicepresident i ministra

Els membres de Podem Pablo Iglesias i Irene Montero han anat aquest dilluns a declarar com a testimonis en el judici contra Miguel Frontera, acusat d'assetjar-los a casa durant set mesos el 2020.

Llavors eren vicepresident del govern espanyol i ministra d'Igualtat respectivament, i va haver-hi concentracions constants davant de casa seva al municipi de Galapagar de persones que els insultaven i assetjaven.

A l'arribada al jutjat 14 de Madrid, Iglesias i Montero han estat insultats per algunes persones que els esperaven, que els han dit "miserables", "fastigosos" i "pocavergonyes".

Un home els ha increpat, dient que l'acusat del judici és "un obrer", i si no els fa vergonya acusar-lo, i Montero l'ha acusat a ell i als altres de ser "assetjadors" i "feixistes".

Miguel Frontera, l'acusat d'assetjar Montero i Iglesias el 2020, aquest dilluns a Madrid (Europa Press)

Membre de l'extrema dreta i instigador

A dins de la sala Montero ha afirmat que Frontera és un membre destacat de l'extrema dreta i "l'instigador de l'assetjament" que van patir durant mesos al domicili:

"La guerra judicial i mediàtica sempre ha quedat en la impunitat, i esperem que Miguel Frontera sigui condemnat".

Tots dos han dit que hi havia presentadors de televisió que animaven a fer "romeries" a casa seva, i que va ser "una situació angoixant i desagradable" que els va provocar por i estrès.

Miguel Frontera, que té una petició de la Fiscalia de tres anys de presó per assetjament i injúries continuades, ha dit en el judici que no volia amenaçar-los, només fer "una protesta política".

La denúncia contra Frontera la van posar l'agost del 2020 després que la policia el considerés un dels organitzadors de les concentracions davant la casa de Galapagar i el detingués per gravar l'interior del domicili.

 

Pablo Iglesias i Irene Montero responen a la premsa aquest dilluns a Madrid (Europa Press)

 

 

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasPodem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut