Indult a una víctima de maltractaments que havia d'ingressar a presó per no complir el règim de visites de la filla

María Salmerón no haurà d'ingressar a presó com estava previst per desobediència després de no deixar veure la filla al seu exmarit, condemnat per maltractaments
Redacció Actualitzat

El govern espanyol ha decidit indultar María Salmerón, la dona que havia d'ingressar a presó per incomplir el règim de visites amb el seu exmarit, condemnat per maltractaments.

El Consell de Ministres ha concedit l'indult aquest divendres, el mateix dia que Salmerón havia d'ingressar a presó. 

La dona, de 51 anys i veïna de Sevilla, havia estat condemnada a sis mesos de presó per incomplir la custòdia compartida de la seva filla amb el pare de la nena.

L'exmarit de Salmerón va ser condemnat a 21 mesos de presó per maltractaments físics, psicològics i sexuals.

En contra del jutge i el fiscal

El govern espanyol ha pres aquesta decisió amparant-se en la "rellevància social" del cas, segons ha explicat el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá. Contradiu d'aquesta manera els informes de la Fioscalia i el tribunal que la va condemanr. Aquests informes, que no eren vinculants, desaconsellaven concedir l'indult.

Aquest no és el primer cop que el govern espanyol decideix actuar en contra de les instàncies judicials. El 2013 es va decidir indultar Emilia Soria, una dona de Requena, de la Plana d'Utiel, al País Valencià, que va ser condemnada a 10 mesos de presó per gastar 200 euros en bolquers i menjar per als seus fills d'una targeta de crèdit que s'havia trobat al carrer.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut