Hi ha quatre detinguts pels fets i la policia segueix investigant (EFE)

Indemnitzen amb 11.000 euros la turista espanyola violada en grup a l'Índia i el seu marit

Ha estat ell, a qui van pegar durant l'atac, qui ha recollit el xec
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

Les autoritats índies han indemnitzat amb uns 11.000 euros la turista espanyola que va ser violada divendres per un grup de vuit homes, a la localitat de Dumka, a l'est del país.

Aquest dimarts s'han detingut els quatre implicats en la violació que encara estaven lliures, mentre la policia segueix investigant, a l'espera que se celebri un judici en un termini màxim de 30 dies. Després, hi haurà dos mesos per emetre el veredicte.

Ha estat el marit de la dona, a qui van pegar durant l'atac, qui ha recollit el xec i també qui ha rebut les disculpes públiques de les autoritats pels fets. L'home ha agraït l'actuació de la policia local i els ha elogiat per la rapidesa de les investigacions. 
 

Identificats els agressors

La policia assegura que ja té identificats tots els responsables del delicte, que a mesura que són detinguts estan prestant declaració. La llei índia estableix penes d'entre deu anys i cadena perpètua pel delicte de violació, agreujat en el cas que sigui en grup.

Alguns d'ells han admès els fets i la parella ha prestat declaració als jutjats.

L'agressió va ser divendres a la nit, mentre la dona i el seu marit dormien en una tenda de campanya a l'estat de Jharkhand, al nord-est del país, a prop de Bangladesh. La parella feia una ruta en moto per diversos països asiàtics.
 

Molta atenció mediàtica

L'atac ha rebut molta atenció mediàtica, en part per tractar-se d'estrangers. La policia ha constituït dos equips de recerca especial (SIT, per les sigles en anglès) per a aquest cas, qualificat de "molt seriós".

La parella té previst abandonar aquest dimarts el país i anar al Nepal, on seguiran una ruta que van començar fa anys per recórrer l'Índia des de l'extrem meridional. Després d'això, tenen previst tornar a Espanya.

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclista L'Índia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut