Un nen jugant a escacs (Pixabay - Anna Ventura)

Incident inèdit al món dels escacs: un robot trenca un dit al seu rival, un nen de 7 anys

Ha passat a Moscou durant una exhibició, i el nen, un dels millors jugadors de la seva edat de la ciutat, ha acabat el torneig amb el dit embenat

RedaccióActualitzat

Jugar a escacs és un esport poc o gens físic, i és més aviat difícil lesionar-se practicant-lo, però un nen de 7 anys va acabar una partida amb un dit trencat.

La lesió va ser obra del braç robòtic de l'ordinador contra el qual jugava, que li va enganxar el dit durant la partida quan el nen estava col·locant una peça al seu lloc.

Va passar el dimarts de la setmana passada durant un torneig a Moscou, i una càmera va captar com el nen col·loca la peça a la mateixa casella d'on el braç se n'acaba d'endur una altra, i és llavors que li pessiga el dit amb les pinces:

 

Dit enguixat i tornem-hi

Segons el canal Baza, el nen es diu Christopher, és un dels 30 millors jugadors d'escacs menors de 9 anys de Moscou, i s'estava enfrontant a l'ordinador simultàniament amb 2 jugadors més.

Al vídeo es veu com dues persones s'afanyen a ajudar el nen a alliberar el dit de la pinça del robot, però sembla que no es va estalviar d'acabar amb el dit trencat.

Segons alguns mitjans russos, el nen no va quedar gaire traumatitzat, i després d'enguixar-li el dit, l'endemà va tornar a jugar en el torneig i va acabar-lo sense problemes.

El president de la Federació d'Escacs de Moscou, Serguei Làzarov, ha assegurat a l'agència Tass que l'ordinador havia participat en moltes exhibicions i que era la primera vegada que feia una cosa així.


Responsabilitzen el nen

També el vicepresident de la Federació Russa d'Escacs, Serguei Smagin, ha dit que no recorda un incident com aquest, i ha arribat a responsabilitzar el nen del que va passar:

"Hi ha certes normes de seguretat i el nen, pel que sembla, les va violar. Quan va fer el seu moviment, no es va adonar que havia d'esperar."

El cert és que el vídeo mostra com el nen mou la peça quan el braç robòtic ja ha acabat del tot el seu moviment, i intenta agafar la peça quan el nen encara la té agafada.

Els pares van a la Fiscalia

Serguei Kàriakin, gran mestre consultat per un mitjà rus, ha considerat que l'incident ha estat provocat per "algun tipus d'error de programari  alguna cosa similar."

De moment, els pares del nen han contactat amb la Fiscalia de Moscou per mirar si hi ha marge per denunciar el cas.

 

 

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut