Incertesa per la temporada de platja: socorristes i ajuntaments demanen concreció

Municipis costaners no saben encara si podran començar la temporada de bany en la data prevista ni en quines condicions, per la pandèmia del coronavirus
Sion Biurrun Mesquida / Mercè Sibina Nogué Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Els ajuntaments de costa ja preparen la temporada de platja, que en molts casos començaria d'aquí a un mes. Però encara hi ha molts dubtes, i passa el mateix a les piscines. S'ha de permetre el bany, i com? Es pot controlar aquí l'aforament? I com hauran d'anar protegits els socorristes?

A Blanes, on tot està a punt per començar la temporada de bany el 9 de juny, el cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, admet que estan "molt neguitosos". "Anem tard, perquè avui ja hauríem d'estar treballant, començant a preparar aquests llocs de socors, i estan tancats", explica des de la platja.

El cap de Protecció Civil es planteja si és possible controlar l'aforament a les platges:

"És que no sabem encara en quines condicions haurem de treballar, quines seran les condicions d'aforament de les platges, jo ja fa dies que ho vaig dient, és totalment impossible controlar un aforament d'una platja. La nostra, que són 3 quilòmetres, com ho fas?"


El socorrista Serin Toledo corrobora les incerteses: "Estem que no sabem si començarem la temporada el dia que toca, si començarem al juliol...". Per això demanen concreció a l'administració.

Una platja de Sant Feliu de Guíxols, l'estiu passat


Blanes, juntament amb Cunit i el Port de la Selva, gestiona el servei de socorrisme a les platges. Els municipis que ho fan amb concessions tampoc saben com s'ho faran.

Josep Saballs, regidor Territori Sant Feliu de Guíxols, explica que tenen vigent el contracte de vigilància que van licitar l'estiu passat:

"És prorrogable, per tant executarem aquesta pròrroga i veurem les mesures que han de prendre els treballadors de l'empresa, si és que podem fer ús de les platges aquest estiu."


I aquesta és la pregunta: es podrà fer ús de la platja? I de quina manera? La resposta esperen que arribi aviat.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut