Un bomber lluita contra les flames a la zona industrial de Volos (Reuters / Alexandros Avramidis)

Incendis a Grècia: un nou focus al centre del país destrueix un dipòsit de municions

Diverses poblacions de la regió de Tessàlia han estat evacuades per la proximitat de les flames que cremen des de dimecres

Actualitzat

Una forta explosió, seguida d'una espessa columna de fum negre, ha sorprès aquest dijous els habitants de la rodalia de la ciutat de Nea Ankhíalos, integrada en el municipi de Volos, a la regió de Tessàlia, al centre de Grècia.

Ha estat causada per l'arribada de les flames a un dipòsit de municions d'una base de la força aèria grega. Malgrat l'aparatositat, no es té constància que l'explosió, que ha destruït parcialment el dipòsit, hagi causat cap víctima.

El moment de l'explosió ha estat captat per una persona amb el seu telèfon mòbil.


Una equip de televisió que estava en directe també ha quedat impactat per l'explosió.


Tessàlia és el front que ara més preocupa els bombers, després que dimecres s'hi declarés un incendi que ja ha cremat algunes granges i fàbriques, i ha obligat a evacuar diversos pobles i nuclis habitats de Volos. 

Ciutat portuària d'uns 140.000 habitants, Volos ha suspès aquest dijous l'activitat de la zona industrial, de manera preventiva.

Flames a prop d'una granja a Volos (Reuters/Alexandros Avramidis)

En l'extinció hi treballen set avions i tres helicòpters, segons ha explicat Yanis Artopios, portaveu dels bombers, que juntament amb la policia i voluntaris han estat treballant tota la nit de dimarts a dimecres per contenir l'avenç de les flames.

Per aquest dijous, Protecció Civil havia declarat "risc extrem d'incendi" en diverses zones de 7 de les 13 regions de Grècia. Diverses d'aquestes zones són a Tessàlia.

Vehicles destruïts en una granja a Volos (Reuters/Alexandros Avramidis)

L'única notícia positiva és que per divendres s'esperen condicions meteorològiques més favorables per combatre el foc, cosa que ha fet baixar l'alerta d'incendis a "risc molt alt".

També es preveu que els forts vents afluixaran per convertir-se en una brisa.

Aquest dijous, les temperatures màximes ja han baixat una mica: 36 graus, després que dimecres es mantinguessin per sobre dels 40 i s'arribessin a registrar 46,1 graus.


Focs sense control a Rodes, Corfú i Eubea

Més enllà d'aquest nou front a la Grècia continental, continuen actius els incendis a les illes de Rodes, Corfú i Eubea, on el cap de setmana van ser evacuades milers de persones

A Rodes, l'incendi ha revifat dijous al matí; a Eubea ja ho havia fet durant la nit. A Corfú, en canvi, sembla que el foc va de baixa, però tampoc no està controlat.

Paisatge arrasat pel foc a l'illa de Rodes (Reuters/Nicolas Economou)

En el conjunt de Grècia, en els últims deu dies s'han registrat gairebé 600 incendis, la gran majoria dels quals són extingits de seguida.

Fins ara s'han comptabilitzat 5 víctimes mortals dels focs.

El foc crema sense control a l'illa de Corfú (Reuters/Maxar Technologies)

El govern grec ha activat el Mecanisme de Protecció Civil de la UE, previst per a quan un país queda desbordat per una emergència, i ha rebut reforços per combatre els focs que, en alguns llocs, han deixat uns paisatges desolats.

Més enllà de Grècia, també continuen lluitant contra incendis atiats per l'onada de calor extrema al Mediterrani els bombers de Portugal, l'illa italiana de Sicília i Algèria.   

ARXIVAT A:
IncendisGrècia
Anar al contingut