Càrregues policials l'1-O a Barcelona

Imputats tots els caps policials que van ordenar càrregues l'1-O a Barcelona

Fins ara s'havia imputat alguns caps policials de l'operatiu, però encara no s'ha aclarit la responsabilitat de les càrregues
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

Tots els caps policials que formaven part de l'operatiu de l'1-O a Barcelona han estat imputats. Són vuit inspectors en cap de la Policia Nacional espanyola, responsables de l'operatiu global de l'1 d'octubre a la ciutat. El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona els ha citat a declarar com a investigats i ordena investigar les ordres rebudes pels agents.

És la primera vegada que s'imputen tots els caps policials de l'operatiu a Barcelona. Fins ara se n'havia citat una part, però encara no s'ha aclarit la responsabilitat de les càrregues.

Segons el Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia, el fet que se'ls imputi a tots suposa un "gran canvi", ja que fins ara només s'havia citat a declarar com a investigats 4 dels 8 caps, però només per actuacions concretes en alguns centres de votació.

Anaïs Franquesa, advocada penalista i directora de litigis d'Irídia subratlla que se cita els caps dels 27 centres de votació on hi va haver càrregues:

"Ara no, ara declararan els màxims responsables policials sobre el terreny per l'actuació en els 27 centres on hi va haver violència."

 

 

Els 8 caps policials han estat citats a declarar entre el 9 i 11 d'octubre. Justament, aquest dimecres es va saber que el jutjat de Girona imputa sis agents més per les càrregues en aquesta ciutat. La citació per declarar com a investigats és com a presumptes autors dels delictes de tortures, desordres i danys.

Interactiu relacionat: Memòria audiovisual de l'1-O

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O Policial Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut