Impacte pel vídeo d'un noi tirant-se al pantà d'Ulldecona, que està a l'1,5%: "Una temeritat"

L'alcaldessa d'Ulldecona i el president de la comunitat de regants alerten del perill de l'acció, que es fa des d'un punt on l'accés està prohibit

Víctor SorribesActualitzat

La imatge d'un noi llançant-se temeràriament a l'aigua des de la presa del pantà d'Ulldecona, que està pràcticament buit, ha provocat estupefacció a les xarxes socials.

Al vídeo es veu com el jove es llança fent tombarelles des del sostre d'una caseta situada a la presa, on l'accés està prohibit, i cau finalment a l'aigua.


En aquest pantà és habitual que hi hagi gent que es llanci a l'aigua, però ho solen fer des d'un pont que creua l'embassament, situat entre Catalunya i el País Valencià, i amb molta més aigua.

Ara l'embassament es troba a només l'1,5% de capacitat


"Una temeritat" i "una animalada"

L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, considera que és "una autèntica temeritat llançar-se al pantà, i més des de la presa". I hi afegeix:

"Fins i tot, amb el pantà ple és molt perillós i hi ha hagut ensurts. Fa dos anys, un noi s'hi va llançar i va acabar a l'UCI."


També ho veu "una animalada" el secretari de la Comunitat de Regants d'Ulldecona, José Manuel Queralt, que assegura que "la Guàrdia Civil va fent controls, però hi ha qui no respecta res".

La presa és propietat de l'Estat i la comunitat de regants n'és usufructuària. Des del mes d'abril, el nivell del pantà és tan baix que la comunitat ja no pot captar aigua per regar i ha de recórrer als pous, d'on obtenen només una part de l'aigua necessària i més cara. 

Anar al contingut