Immobilitzats 171 avions Boeing 737 com el que va perdre una finestra en ple vol als EUA

Les aeronaus d'aquest tipus de companyies estatunidenques o que operin als Estats Units no podran enlairar-se fins que hagin superat una inspecció que pot durar entre quatre i vuit hores

Redacció/AgènciesActualitzat

L'agència federal de l'aviació dels Estats Units ha ordenat la immobilització temporal de 171 avions Boeing 737 Max 9 de companyies estatunidenques o bé d'aerolínies estrangeres que operin dins del país. L'objectiu és inspeccionar-los per evitar que pateixin un incident com el d'Alaska Airlines, que va haver de fer un aterratge d'emergència divendres a la nit a l'aeroport de Portland, a Oregon, després de perdre part del fuselatge, inclosa una finestra.

En un primer moment, la companyia va decidir deixar a terra els seus 65 avions Boeing Max 9 "com a mesura de precaució". Ara, temporalment, no podrà volar cap aeronau d'aquest tipus als Estats Units.

Abans de tornar a enlairar-se, aquestes aeronaus hauran de passar una inspecció que, segons l'agència, durarà entre quatre i vuit hores per avió.

En el cas dels avions d'Alaska Airlines, la companyia ha anunciat que ja n'ha inspeccionat 18 i que, un cop fetes les comprovacions, aquest dissabte ja han tornat a volar. La resta, diuen, tornaran a entrar en servei en els propers dies.

Alaska Airlines havia aturat 65 aeronaus, 18 de les quals ja han estat inspeccionades (Boeing / Addison Salzman)

Mentrestant, la Junta Nacional de Seguretat en el Transport (NTSB) investiga l'incident de divendres, que no va causar ferits, i ha traslladat diversos equips per esbrinar-ne les causes.

Afortunadament, l'avió d'Alaska Airlines, que tenia l'aeroport d'Ontario --als afores de Los Angeles-- com a destí, va poder aterrar a l'aeroport de Portland, des d'on s'havia enlairat feia 35 minuts, després que la tripulació informés d'un problema de pressurització.

La decisió de l'agència federal és molt menys contundent que la que va prendre ara fa cinc anys, quan va prohibir durant dos anys enlairar-se a tots els avions de tipus Max, el model més venut de Boeing, després dels dos accidents del 2018 i el 2019 a Etiòpia i a Indonèsia, en els quals van morir 346 persones.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsAeroports
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut