L'ONU veu "evidències creixents" de crims de guerra a Ucraïna
La mà d'una dona morta trobada als carrers de Butxa (Reuters/Zohra Bensemra)

Identifiquen alguns dels soldats russos que haurien participat en la matança de Butxa

Els soldats russos de la Unitat 155 Brigada Naval del Pacífic s'haurien delatat per comentaris a les xarxes, segons un grup de periodistes d'investigació ucraïnesos

 

Un grup de periodistes d'investigació ucraïnesos haurien identificat alguns dels membres de la Unitat 155 de les forces russes, que presumptament van disparar contra civils a la localitat de Butxa.

Segons l'estudi, fet a partir de dades facilitades per l'exèrcit ucraïnès, els autors dels crims formarien part d'una Brigada Naval de l'exèrcit rus del Pacífic.

Segons els periodistes, associats a la Xarxa Global de Periodisme d'Investigació (GIJN) amb el nom de Slidstvo, fins i tot algun dels presumptes autors de la mort de civils a Ucraïna hauria reconegut les seves accions amb comentaris a les xarxes.

La descoberta de centenars de cadàvers de civils a la ciutat de Butxa fa pocs dies ha desencadenat una allau de condemnes i sancions per part de la comunitat internacional.

Un dels centenars de morts trobats a Butxa després de la retirada de les forces russes (Reuters/Zohra Bensemra)

Els periodistes de Slidstvo afirmen que l'esmentada brigada russa ha perdut a Ucraïna "aproximadament la meitat dels seus integrants", segons l'Exèrcit ucraïnès, encara que precisa que la majoria dels soldats que identifiquen han estat actius en xarxes socials recentment, "així que van tornar a Rússia o van resultar ferits i són en un hospital".

"Tot el món ha vist la cara de la pau russa. No va ser Putin personalment, van ser alguns soldats russos que van violar, matar i saquejar. Hem identificat alguns dels ocupants", diu el tuit de la publicació.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut