El fons Cinven ha arribat a un acord amb els accionistes d'Idealista per comprar-ne el 70% (Europa Press)

Idealista canviarà de propietari: el fons britànic Cinven ofereix 2.900 milions

La compra del portal immobiliari és l'operació més gran d'una plataforma digital a Espanya

RedaccióActualitzat

El fons d'inversió britànic Cinven està disposat a pagar 2.900 milions d'euros per quedar-se amb el 70% d'Idealista, un dels portals immobiliaris de consulta quan es busca casa o quan es vol mirar el que hi ha al mercat. És la inversió més gran que s'ha fet mai a Espanya en una empresa tecnològica.

Segons l'acord fet públic per Idealista, el fons d'inversió suec EQT, fins ara accionista de referència, manté el 18% del portal immobiliari i la resta queda en mans dels fundadors i la cúpula directiva. L'any 2020 EQT va comprar la major part del portal immobiliari, líder a Espanya, Itàlia i Portugal, i va pagar llavors 1.325 milions.

Per la seva banda, surten de l'accionariat els fons gestionats per Apax i Oakley, que venen el 17% i l'11% d'Idealista que tenien.

Continuarà al capdavant de l'empresa el president i fundador, Jesús Encinar, que ha destacat el "resultat excel·lent per als seus inversors".

Jesús Encinar, president i fundador d'Idealista
Jesús Encinar continuarà com a president

L'operació signada aquest divendres a Madrid queda pendent d'aprovació per part de la Comissió Nacional del Mercat i de la Competència (CNMC), que podria autoritzar la compra durant les pròximes setmanes.

 

ARXIVAT A:
HabitatgeTecnologia
Anar al contingut