iCardio, l'aparell més petit del món per detectar cardiopaties més ràpidament

El Centre Tecnològic de Catalunya, Eurecat, desenvolupa el nou sistema que facilita la detecció preventiva de cardiopaties

Actualitzat

Un electrocardiògraf portàtil sense fils pot confirmar si una persona està tenint un infart.

Es pot utilitzar a casa, en una ambulància, en zones aïllades o hospitals de campanya.

L'ha desenvolupat la plataforma tecnològica de Catalunya Eurecat i es diu iCardio.

Aquest sistema facilita la detecció de cardiopaties cardiovasculars, que són una de les primeres causes de mort a nivell mundial.

 

El dispositiu va connectat a un mòbil, es col·loca sobre la pell en diferents zones i transmet els senyals a un servidor. Així un metge els pot analitzar i fer un diagnòstic.

David Marí és el cap de la unitat de salut d'Eurecat.

"És com una caixeta molt, molt petita, d'uns 5 per 6 centímetres aproximadament, i té quatre elèctrodes a la seva part anterior, que és la que va en contacte amb la pell i és la que fa els enregistraments de les mesures."

iCardio permet fer un electrocardiograma en menys de dos minuts sense anar a un centre sanitari i tenir d'un informe diagnòstic en deu minuts.

"Va connectat a un mòbil i ens permet transmetre senyals d'electrocardiograma de manera ràpida, directa, inalàmbrica, també, i ens connecta a un servidor central que després amb totes aquests senyals s'analitzen per poder realitzar diagnòstics mèdics."

Està pensat com una solució portàtil per a la detecció preventiva de cardiopaties que posteriorment es tractaran en un centre especialitzat.

"Té moltes aplicacions perquè el fet que sigui tan portàtil fa que es pugui aplicar pràcticament en qualsevol situació: unitats mòbils, atencions domiciliàries o en projectes que vulguin realitzar aquest tipus de mesures en llocs remot i aïllats. Porta la capacitat de fer l'electrocardiograma a qualsevol part del món i en qualsevol moment."

El principal repte d'iCardio ha estat la tecnologia ja que, a diferència dels electrocardiogrames convencionals, fa servir elèctrodes secs.

 

 

ARXIVAT A:
Salut
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut