Una aeronau d'Iberia (Iberia)

Iberia cancel·la 444 vols el cap de setmana de Reis per la vaga dels treballadors

Les anul·lacions afecten una cinquantena de vols amb destí o sortida a Barcelona i més de 45.000 passatgers
Redacció Actualitzat
TEMA:
Aeroports

Iberia ha hagut de cancel·lar 444 vols per la vaga de treballadors del seu servei d'assistència a terra, el handling, prevista per al cap de setmana de Reis i en plena operació tornada de les vacances de Nadal.

Les anul·lacions afecten una cinquantena de vols amb destí o sortida a Barcelona.

Són vols que operen comercialment sota la mateixa aerolínia, Iberia Express i Air Nostrum. En total, hi ha més de 45.000 passatgers afectats que aviat rebran informació sobre possibles alternatives.

Segons ha informat la companyia, es proposarà als passatgers que tinguin previst volar entre el 5 i el 8 de gener canviar la data del vol o recuperar els diners del bitllet. Els que no tinguin cap vol afectat directament també podran canviar la data del viatge o demanar un bo. 

Els canvis es podran fer a través de la pàgina web d'Iberia, les agències de viatge o el centre d'atenció de la companyia. El telèfon per trucar des d'Espanya és el 900 111 500.

A més, Iberia recomana als passatgers que hagin de volar per Reis que facin el check-in amb antelació a través de la web i que vagin a l'aeroport amb més temps de l'habitual.


Negociacions encallades

Les negociacions sobre la vaga, que afecta el personal que té cura dels equipatges i els moviments dels avions a les pistes, estan totalment encallades, malgrat la mediació del govern espanyol. Iberia exigeix la retirada de la convocatòria de vaga per continuar parlant

Tot i que en un primer moment l'aturada es va mantenir en l'aire pel diàleg entre els sindicats i la direcció, la treva va durar poc i la UGT i Comissions Obreres van reactivar la protesta.


L'arrel del problema és que Iberia va perdre el servei de handling en vuit dels principals aeroports de l'Estat (Barcelona, Palma, Màlaga, Alacant, Gran Canària, Tenerife Sud, Eivissa i Bilbao), al concurs fet per Aena al setembre.

Els sindicats CCOO, UGT i USO protesten contra la negativa d'Iberia de fer el seu propi handling, però la companyia considera que és inviable econòmicament.

L'empresa defensa que amb la subrogació els treballadors mantindran tots els drets laborals.

 

ARXIVAT A:
Aeroports Drets laborals Aeroport del Prat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut